Ruilen & retourneren


Wanneer je via onze webshop www.soellaart.nl een bestelling doet, heb je volgens onze algemene voorwaarden het recht om zonder opgave van redenen, de artikelen binnen 14 dagen aan ons te retourneren. De 14 dagen gaan in op de dag waarop de vervoerder het pakket heeft afgeleverd op het gewenste adres of op het door jou gemachtigde adres (zoals de buren). Het retourformulier versturen we tegelijk met de bestelling. Zit deze onverhoopt niet in de verzenddoos, dan kun je het formulier hier downloaden. Ons retouradres is Soellaart Outdoor & Wintersport, Claes Tillyweg 8, 2031 CW Haarlem.


Retourzendingen zijn voor risico van de koper. Dit houdt in dat Soellaart Outdoor & Wintersport niet aansprakelijk is voor het beschadigen of zoekraken van retourartikelen. Ons advies is om te vragen om een verzendbewijs en deze goed te bewaren.


Passen

Het passen van kleding, schoenen, skischoenen en schaatsen is uiteraard toegestaan. Pas alleen binnenshuis. Labels en etiketten mogen uitsluitend verwijderd worden indien deze het passen en beoordelen verhinderen.


Retourneren

Wij accepteren alleen artikelen die ongebruikt en in originele staat zijn. Indien je gebruik maakt van je herroepingsrecht (bedenktijd van 14 dagen), komen de kosten van de verzending voor je eigen rekening, ook als je een product wilt ruilen. Je kunt zelf de vervoerder kiezen. Wij nemen de kosten van de verzending voor onze rekening indien wij het verkeerde product hebben geleverd of de fout ons op een andere manier te verwijten valt. Breng je een artikel terug in onze winkel, dan betaal je geen verzendkosten. Je bent op tijd als je de artikelen terugbrengt voordat de termijn van 14 dagen is verstreken.


Je aankoopbedrag zullen wij zo spoedig mogelijk, doch uiterlijk binnen 30 dagen, terugbetalen. Het bedrag wordt teruggestort via de betaalwijze van de bestelling. Als je betaalt via PayPal dan storten we het bedrag terug op PayPal enzovoort. Dat geldt ook in het geval dat je betaalt met een VVV cadeaukaart. Je krijgt het bedrag teruggestort op je VVV cadeaukaart. Bewaar deze kaart dus goed. Soellaart Outdoor & Wintersport is niet aansprakelijk voor de gevolgen van het verliezen van deze kaart.


Retourneren bij de actie 3 halen, 2 betalen

Voor deze actie geldt dat de waarde van het goedkoopste product als korting over de drie producten wordt berekend. Dat betekent dus dat wanneer er één of twee artikelen worden teruggestuurd binnen de actie, niet het gehele aankoopbedrag wordt teruggestort.


Speciale uitzondering mondmaskers

Om hygiënische redenen kunnen mondmaskers niet worden geretourneerd.


Speciale uitzondering voor afgestelde skischoenen en ski's

Ski's met een op schoenmaat gemonteerde binding en ski's na afstelling en/of servicebehandeling zoals waxen en/of slijpen nemen we niet retour. Dat geldt ook voor op maat gemaakte skischoenen.


Speciale uitzondering voor tenten

Voor deze producten geldt dat deze uitsluitend retour gezonden kunnen worden als deze niet uitgepakt zijn en dus in de originele verpakte staat verkeren.


Controleer altijd direct na ontvangst van je bestelling of het product compleet en onbeschadigd geleverd is. Mocht dit niet het geval zijn dan verzoeken wij je direct contact op te nemen met onze klantenservice via info@soellaart.nl of via telnr. 023-7600680.


Bekijk onze algemene voorwaarden.