Snowboardsok

Momenteel geen producten voorradig
Snowboardsok

SKISOKKEN & SNOWBOARDSOKKEN

Ga je op wintersport om te skiën of snowboarden? Kies voor goede skisokken of snowboardsokken als je warme en droge voeten wilt behouden tijdens het skiën of snowboarden. Technisch goede skisokken zorgen daarvoor omdat ze niet alleen een betere pasvorm hebben, maar ook ademend vermogen en vochtregulatie. Kies je voor goedkope skisokken van mindere kwaliteit, dan heb je kans op blaren en andere ongemakken. 

Wat zijn skisokken voor beginners? 

Een beginnend wintersporter draagt vaak een iets dikkere skisok met hoog draagcomfort. 

Wat zijn skisokken voor gevorderen?  

Een ervaren wintersporter draagt vaak een dunner model om meer contact te hebben met de schoenen.  

Snowboardsokken 

De anatomisch gevormde kussentjes van snowboard sokken verminderen met name de druk op de schenen, enkel en hiel. En juist deze plekken krijgen de meeste weerstand tijdens het snowboarden. Bij skisokken zitten deze beschermende stukken op andere plekken dan bij snowboard sokken. 

Wintersportsokken 

Waar moet je op letten als je skisokken en snowboardsokken koopt:  
  
Kies de juiste maat sokken. Een te kleine of te grote sok kan voor veel irritatie zorgen, en maakt dat je minder kracht kunt zetten op je ski. Door te grote sokken te dragen, ontstaat er wrijving tussen je sokken en je voet. Daar kan je vervelende blaren van krijgen. Te kleine sokken daarentegen blokkeren op hun beurt de bloedsomloop in de voet, wat voor koude voeten kan zorgen. De maat van de skisokken komt over het algemeen overeen met de maat van je schoenen. 
 
Let op de pasvorm van de sokken. Ieder merk heeft een eigen pasvorm heeft, zijn er ook verschillen in pasvorm tussen heren en dames skisokken. Dit komt omdat de vorm van de voet en hoogte van de kuit tussen mannen en vrouwen verschillen. Deze pasvorm wordt daarom op een andere wijze in de sok ingenaaid. 
 
Let op het materiaal. Het is belangrijk sokken te hebben van materiaal die veel vocht opnemen en goed in vorm blijven. Een mix van (merino) wol en meer elastische materialen zoals lycra en elastane leent zich daar goed voor. Sokken waar ook nylon in verwerkt is, blijven vaak langer mooi. Katoen is een minder geschikte keuze voor een skisok. Katoen neemt weinig vocht op, verliest snel de pasvorm en koude voeten. 
 
Koop geen dikke skisokken, maar dunne skisokken. Door te dikke skisokken ontstaat er ruimte tussen je voet en/of scheenbeen en de skischoen. Hierdoor is het lastiger de kracht over te brengen, wat kan zorgen voor een slechte skihouding. Met dunnen skisokken heb je minder last van wrijving en kun je goed je spierkracht overbrengen op de ski.   

Snowboardsokken kopen bij Soellaart 

Aan de hand van deze viertal richtlijnen, kun je een afgewogen keuze maken in de skisokken die bij jou passen. Bekijk ons ruime assortiment op onze webshop of breng een bezoek aan onze winkel in Haarlem. Onze outdoorexperts staan voor je klaar om persoonlijk advies te geven.