Naar boven

Skischoenen op maat Haarlem

Vind je perfecte skischoen

Wist je dat je skischoenen een grote rol spelen bij jouw skiprestatie? Hoe beter ze aan je voet aansluiten, hoe beter je techniek en controle. Daarom zijn ze zo’n belangrijk onderdeel van je wintersportuitrusting. De vorm van de skischoen moet goed aansluiten bij de vorm van je voet. Bij Soellaart maken we je skischoen op maat.  

Onze werkwijze:

Eerst meten we je voeten. Hierbij wordt gelet op de hoogte van je wreef en zeer belangrijk, de breedte van je voeten. Dankzij onze kennis en ervaring zien we al aan de vorm van je voet welke 
skischoen het beste aansluit. Eerst krijg je een skisok die perfect aansluit op je voet, vervolgens laten we je de skischoen passen. Je weet dat de schoen goed aansluit, als je voet er strak inzit. In de skihouding moet je hak vastzitten en blijft je enkel stabiel. Want daar begint de bochtcontrole. 

Mag je je tenen voelen?

Wat veel klanten willen weten is of je de voorkant van je skischoen mag voelen. Ons advies is: als je rechtop staat mag je de voorkant raken. Maar sta je in skihouding, dan moet je voet loskomen en mag je de voorkant juist niet raken. Is dit allemaal  in orde, dan heb jij je perfecte skischoen gevonden. 
 
Tenslotte letten we op de stijfheid van schoenen gebaseerd op techniek en ervaring. Aan de zijkant 
van een skischoen staat een getal dat staat voor de flexwaarde van de schoen. Waarde 70 staat voor 
beginners, bij waarde 130 ski je echt op techniek. Hoe hoger de flexwaarde, hoe stijver de schoen en 
hoe beter je techniek dient de zijn.  

Bootfitting

Mocht alles aan de skischoen goed zijn, behalve de breedte, dan kunnen we je skischoen in een speciale oven plaatsen waardoor de schoen zachter wordt, de zogenaamde bootfitting. Zodra je met voet in de warme skischoen gaat, vormt deze zich naar je voet door de tegendruk. Na 15 min afkoelen, heeft de schoen de breedte van je voet aangenomen.

Lief zijn voor je voeten 

We hebben ook zachte skischoenen ter hoogte van de scheen. Dit fluffy type is met name geschikt 
voor skiërs die überhaupt geen klachten willen. Voor doorgezakte voeten hebben we speciale 
zooltjes die ervoor zorgen dat de schoen beter aansluit.  

Merken 

We verkopen diverse bekende merken skischoenen zoals Atomic, Salomon, Head, Nordica en 
Fischer. Kom naar Soellaart Outdoor & Wintersport voor een skischoen op maat.