Hoe voorkom je dat je skibril beslaat?

Hoe voorkom je dat je skibril beslaat?

Een skibril is een onmisbaar item op de skipiste. Het beschermt je ogen tegen kou en sneeuw en zorgt ervoor dat je gefocust blijft op je lijn en de obstakels om je heen. Helaas kan de binnenkant van de skibril beslaan, waardoor je zicht belemmerd wordt. In deze blog vind je praktische tips om te voorkomen dat je skibril beslaat.

Gepubliceerd op 17 november 2023
Hoe voorkom je dat je skibril beslaat?

Stoom afblazen

Je gezicht is het enige deel van je lichaam dat niet bedekt is tijdens het skiën. De warmte en het zweet die hier vrijkomen, kunnen zich ophopen tussen je gezicht en de lens van je skibril. Moderne lenzen hebben een hydrofiele coating die vocht opneemt en verdeelt over het oppervlak van de lens om beslaan te voorkomen. Om te voorkomen dat je skibril beslaat, is het belangrijk om overtollige warmte te verminderen door ventilatieopeningen en ritsen in je kleding te openen. 

Zorg goed voor je lens

Goede lensverzorging is ook belangrijk om beslaan tijdens het skiën te voorkomen. Gebruik bijvoorbeeld nooit papieren producten om de vochtige binnenkant van je skibril schoon te maken. Deze kunnen de anticondenslaag beschadigen. Gebruik in plaats daarvan een microvezeldoekje om het vocht weg te vegen. 

Laat je skibril drogen

Net als je andere ski- of snowboarduitrusting, moet je ook je skibril laten drogen na een dag op de piste. Op deze manier voorkom je dat er vocht achterblijft in de bril en dat deze gaat beslaan tijdens je volgende avontuur op de piste. 

Conclusie

Een skibril is een essentieel onderdeel van je ski- en snowboarduitrusting. Om te voorkomen dat de binnenkant van de skibril beslaat tijdens het skiën, zijn er een aantal praktische tips die je kunt opvolgen. Door de lichaamswarmte onder controle te houden, goed voor je lens te zorgen en je skibril te laten drogen, blijft je zicht helder en kun je optimaal genieten van de sneeuw

Sander

Outdoorspecialist

Sander is onze specialist op het gebied van ski's en skischoenen bij Soellaart Outdoor & Wintersport. Met zijn uitgebreide kennis en ervaring weet Sander alles over ski's en het belang van een goede pasvorm van skischoenen. Of je nu net begint of een ervaren skiër bent, Sander zal je helpen de juiste uitrusting te vinden voor jouw niveau en stijl. Hij is een expert in het bootfitten, dus als je op zoek bent naar de perfecte pasvorm van je skischoenen, dan ben je bij Sander aan het juiste adres.