Exped lichtgewicht slaapmatten - nieuwe eigenschappen

Gepubliceerd op 5 mei 2022
Exped lichtgewicht slaapmatten - nieuwe eigenschappen

De lichtgewicht Exped slaapmatten zijn dit jaar vernieuwd. Exped heeft sinds de introductie van de Downmat al bewezen de meest innovatie op de markt te zijn. Deze traditie wordt voortgezet met een complete update van alle Exped lichtgewicht matten voor 2022. Nieuwe kleuren, stoffen, verpakkingen en namen: ULTRA, DURA en VERSA series.

Makkelijke keuze

EXPED heeft het veel gemakkelijker gemaakt om het hele assortiment lichtgewicht matten te begrijpen. Het beslissingsproces voor het kopen van een mat is teruggebracht tot twee overwegingen: waar ga je de mat voor gebruiken (beoogd gebruik) en bij welke temperaturen (warmte)?.

Beoogd gebruik

De namen van de nieuwe matten zijn gekoppeld aan hun doel: ULTRA als gewicht en pakvolume van het grootste belang zijn; DURA wanneer duurzaamheid telt; en VERSA, een veelzijdige slaapmat met een hoge prijs/kwaliteit verhouding en gebruiksgemak.

5 jaar garantie en 100% kwaliteitscontrole

 

 
Ultra-lichtgewicht, compacte slaapmatten

Ultra-lichtgewicht matten voor alle mens aangedreven avonturen, zoals backpacking, hiking, bikepacking en alpinisme.

 


Super robuuste expeditie matten

Deze robuuste (Engels:Durable), extra warme matten voor uitdagende avonturen, zoals langdurige reizen, in alpiene en poolgebied, ruige kanotochten.

 

 

Veelzijdige slaapmatten voor elk avontuur

Veelzijdig (Engels: Versatile), multifunctionele matten voor allerlei avonturen, zoals kamperen, backpacking en avontuurlijke reizen.

Met een Exped slaapmat kies je voor kwaliteit en zekerheid. Materiaal- en productiefouten worden door Exped gerepareerd of vervangen. Elke mat wordt getest voordat deze de fabriek verlaat.

Nieuwe collectie lichtgewicht matten

Warmte/ R-waarde

Binnen elke serie onderscheiden EXPED slaapmatten zich door hun eigen warmteclassificatie, uitgedrukt als R-waarde: hoe hoger het getal, hoe warmer de mat. 

Ultra is verkrijgbaar in 1R, 3R, 5R en 7R voor gebruik van zomer tot extreme kou. 

Dura is meer gericht op op koudere omgevingen, verkrijgbaar in 3R, 5R en 8R voor gebruik in 3 seizoenen tot de meest extreme en uitdagende koude omgevingen ter wereld. 

Versa is verkrijgbaar in 1R, 2R, 4R en 5R voor zomer tot 3-seizoenen gebruik.

 

Tabel 1.1 ingedeeld naar warmte:

Duurzaamheid

EXPED zet zich al jaren in voor verantwoorde productie en duurzaamheid. De gehele nieuwe slaapmattenlijn is (als eerste in de markt) gecertificeerd klimaatneutraal. De nieuwe ULTRA, DURA en VERSA series maken gebruik van gerecycled materiaal. Door gebruik te maken van gerecycled polyester, verkleint de afvalberg en de productie verbruikt minder water, energie en CO2. 

Meer informatie 

Mocht je nog vragen hebben, neem dan contact op met onze outdoorspecialisten voor persoonlijk advies. We zijn telefonisch te bereiken via 023 - 532 37 35 of via email info@soellaart.nl

Conny

Outdoorspecialist

Conny is al geruime tijd een gewaardeerd lid van het Soellaart-team. Haar ruime ervaring maakt haar tot een van onze outdoorspecialisten. Haar kennis en inzet zijn van onschatbare waarde voor zowel het bedrijf als onze klanten.