SEIZOENSUITVERKOOP I CASUAL WINTERJASSEN I Tot -50% korting op geselecteerde modellen
Sluiten
Naar boven

Testweek RikDag 1 

Dag één van de Seven Days Challenge van Icebreaker, zeven dagen hetzelfde shirt met natuurlijke vezels dragen om wasbeurten te besparen. Ik ga de 200 Oasis LS Crewe, die 100% van merinowol is gemaakt, tijdens mijn wintersport testen. Om de wintersport af te trappen en omdat nog niet iedereen klaar was om van de pistes af te knallen zijn we begonnen met een wandeling om de spieren alvast op te warmen. Dit was ook de eerste beproeving voor het thermoshirt, maar voor alsnog, geen geurtjes. 
 


Dag 2 

Vandaag stonden we dan eindelijk op de latten, nog voor de lunch brak de zon door wat voor het perfecte skiweer zorgde, de pully’s konden zelfs uit. Na een dag skiën was het dan tijd voor de uitslag: waar mijn thermobroek van een lagere prijsklasse wel een wasbeurt kon gebruiken rook het shirt nog als nieuw.  
 


Dag 3 

Tot mijn grote teleurstelling kon ik vandaag niet skiën, er is gisteren iemand die haar controle kwijt was op de rode piste met volle snelheid tegen mijn bovenbeen aangeskied, terwijl ik aan de zijkant mijn schoenen strakker aan het zetten was. Ik ben vandaag naar de dokter geweest die een enorm verband om mijn been heeft gewikkeld en vertelde dat ik een aantal dagen moet herstellen. Voor de rest van de dag heeft het thermoshirt mij warm gehouden, terwijl ik op de bank uit zat te huilen ;). Je zou zeggen dat een wollen shirt op gegeven moment gaat kriebelen als je stil zit, maar op geen enkel moment heb ik daar last van gehad, omdat merinowol de meest fijne wol is dat er te krijgen is. 
 


Dag 4 

Wonderbaarlijk ging het vandaag een stuk beter met mijn been en ben ik op nieuwjaarsdag, met het verband nog om mijn been, weer vroeg in de auto gestapt om rustig aan de pistes weer te trotseren. Ik ben verder geen dokter ofzo, maar het blijkt maar weer dat skiën het beste medicijn is. 
 


Dag 5 

Vandaag heb ik wonder boven wonder kunnen skiën alsof er nooit iets is gebeurd. Een ander punt waar iedereen zich over verbaast is dat het shirt na vijf dagen gebruik (nog steeds) niet ruikt. 


 
Dag 6 
Vandaag alweer de laatste dag skiën, het is raar maar waar, het shirt stinkt nog steeds niet. Eerdere jaren heb ik altijd na één dag skiën last gehad van stinkende thermokleding dat vervolgens rechtstreeks de was in moest, maar dit shirt ruikt zelfs niet nadat ik hem zes dagen deels intensief heb gebruikt en daarvoor hoefde ik niet eens extra veel deodorant te gebruiken. 

Dag 7 

Vandaag durfde ik het shirt zelfs te dragen op de terugweg waar je allemaal dicht op elkaar zit in een vol bepakte auto. De hele reis heb ik geen klacht gehoord, al met al een topshirt dus.