Naar boven

Testweek Margo

Voor het eerst op wintersport met de kids! Dat betekent veel spullen pakken (waar ligt mijn teddybeer!) en wachten tot de school uit is. Om 13:00 uur kunnen we dan eindelijk vertrekken. Ik heb het snel koud, dus het thermoshirt houdt mij lekker warm.
 


Dag 1
Na een tussenstop en overnachting in Duitsland hoeven we nog maar een paar uurtjes te rijden. Om 13:00 uur rijden we het Oostenrijkse dorp Ehrwald binnen. Die middag huren we materiaal voor de kinderen en maken we ons eerste sleetochtje. Deze dag heb ik niet veel inspanning geleverd, dus het shirt ruikt logischerwijs nog als nieuw.  
 
Dag 2
De skiles start om 12:00 uur. Dat geeft mij en mijn man tijd om alvast een paar afdalingen te maken.  Het is prachtig mooi weer met een temperatuur rond het vriespunt. Ik draag over mijn thermo een skijas van Protest. Ik heb het geen moment koud gehad. Aan het einde van de dag ruik ik mijn deodorant een beetje in mijn shirt en hang hem een hele nacht buiten uit.  Dag 3
Na een nacht luchten zijn alle geurtjes uit het shirt verdwenen. Vandaag hebben de kinderen vier uur les. Twee uur voor de lunch en twee uur erna. Dus we hebben zelf tijd om wat kilometers te maken. Weer schijnt de zon en is de temperatuur rond het vriespunt. Deze dag ski ik het meest van de hele week, ondanks dat ruik ik geen geurtjes in mijn shirt.  
  
Dag 4
Vandaag is de mooiste dag van de week. Een straalblauwe lucht en felle zon. Het is bijna te heet voor de thermo in combinatie met mijn skijas, dus op het terras gaat de jas lekker uit. 
       
 
Dag 5
Vandaag sneeuwt het in de ochtend licht. We kiezen ervoor om in de ochtend te gaan skiën. Na de lunch gaan we naar het dal om in de tuin van het appartement sneeuwpoppen te maken en te sleeën. Geen inspannende dag vandaag. 

Dag 6
Weer een fantastische mooie dag met verse sneeuw! Deze dag skiën we zoveel mogelijk. Vooral hoog is de sneeuw van perfecte kwaliteit. We nemen de skilift zo vaak als we kunnen. In de middag is het tijd voor een biertje op het terras. Je zou na 6 dagen verwachten dat het shirt naar transpiratie begint te ruiken, maar dat is niet het geval. Mijn man wil ook zo’n shirt! 

 

Dag 7
Het is de laatste dag. We nemen onze jongste dochter van 4 deze ochtend zelf op sleeptouw, terwijl onze oudste dochter van 7 wedstrijd mag skiën. Wat gaat ze snel! We maken een paar afdalingen met onze kleuter, sommige stukken tussen onze benen voor de veiligheid. Dat kost veel kracht! In de middag maken we een paar afdalingen met het hele gezin, dus lekker rustig aan. Echt genieten dit moment. Het shirt voelt nog steeds comfortabel aan, maar ik verlang inmiddels wel naar wat afwisseling. Qua geur zou het overigens nog niet hoeven. Wat mij betreft is de challenge geslaagd!