Naar boven

Soellaart stapt in sups

 

 

 

Naast wandelen, vogelen, tuinieren en vissen is er nog iets dat er op het gebied van recreatie te beleven valt: suppen! Soellaart stapt dit jaar voor het eerst in de sups en
verwacht dat er door de lockdown veel animo is voor dit soort activiteiten die je rondom huis kunt doen.

Bart Soellaart, mede-eigenaar van Soellaart Outdoor & Wintersport: "Nederland is een enorm waterrijk land en ziet er vanaf het water weer heel anders uit. Het leuke van suppen (SUP staat voor stand up paddling) is dat je het overal kan doen wanneer het jou uitkomt. Je krijgt er meteen een vakantiegevoel van. In februari waren we een week even compleet in de ban van schaatsen, deze rol is deze zomer wellicht weggelegd voor de sup!"

Gevoel voor trends
Soellaart Outdoor & Wintersport begon in 1900 als schoenmaker en heeft in afgelopen 120 jaar bewezen altijd met de tijd mee te gaan. In de jaren '60 lag het accent van de winkel op kamperen en sport & spel, zoals biljart, tafeltennis en sjoelbakken. In die tijd verkocht Soellaart ook veel reparatiespullen voor schoenen. Eind jaren ’90 kwam er een einde aan het zelf verzolen en verhakken en bracht men schoenen naar de schoenmaker. De focus werd verlegd naar kamperen, met name familiekamperen. In 1990 begon outdoor en bergsport op te komen. Dit was in eerste instantie een kleine en specialistische markt en is uitgegroeid tot een heuse kledingstijl: gorpcore, outdoor performance kleding voor wie de buitenmens in zichzelf een beetje knap wil kleden. Soellaart omarmde wintersport vanaf 2000, een segment dat voor deze outdoor & wintersport enorm belangrijk is geworden. Dit jaar komen hier voor het eerst supboards bij.

Bekijk hier de collectie opblaasbare supboards