Naar boven

Icebreaker Challenge Suzan en Patrick

Suzan:
"Het donkergrijze shirt ziet er vrij basic uit. Ik zelf ben hier erg blij mee, want in het hiking wereldje zijn de shirtjes voor dames vaak bedrukt met een, naar mijn mening, tuttig printje. Bij het aantrekken van het shirt valt mij op dat het zo enorm licht in gewicht is. Het shirt valt soepel. De ronde hals (waar ik meestal geen fan van ben, omdat dat bij mij wat lomp staat) is bij het dames model iets lager uitgesneden, waardoor het er wat vrouwlijker uitziet. Het shirt is zo licht dat het bijna is alsof je geen shirt aan hebt, Natuurlijk heb je dat wel. want tijdens het hiken en hardlopen merk ik niets van het zweet dat ik produceer. Het vocht wordt opgenomen en weer afgevoerd. Ik had verwacht dat wol misschien zou kriebelen. Dit is absoluut niet het geval. Ook tijdens het zweten blijft het shirt enorm fijn aanvoelen.

Ik had gedacht dat het shirt vanwege de wol warmer zou aanvoelen dan mijn hardloopshirts die gemaakt zijn van een polyester/polyamide mix. Niets was waar. Tijdens mijn run van 10km heb ik geen enkel nadeel kunnen ontdekken aan het dragen van dit shirt. Geen geschuur, het voelde koel aan mijn lichaam. Ik heb een foto gemaakt om te kijken of ik wel zweet plekken had ;-) Onder mijn oksel zag ik op de foto het vocht, maar ik voelde het niet!

Tijdens het hiken eigenlijk hetzelfde verhaal als tijdens het hardlopen. Alleen maar positieve punten. Er was ook geen wrijving van het shirt op mijn huid bij het dragen van mijn rugzak.
Na drie dagen het shirt gedragen te hebben bij verschillende activiteiten, rook mijn shirt niet naar zweet. Omdat er op het label stond dat we het shirt op 30 graden in de wasmachine konden wassen, hebben we dat ook gedaan. Want wol wassen in de wasmachine is meestal een enorme uitdaging. Het shirt kwam er in perfecte staat weer uit. Het was niet vervormd, niet verkleurd en niet gekrompen. Het kwam zelfs bijna droog uit de wasmachine, waarna het aan de lijn (zonnig en een beetje wind) binnen 10 minuten droog was."

Patrick:
"Alle pluspunten (op een na) die Suzan genoemd heeft gelden ook voor mij. Ik wil er nog aan toevoegen dat het shirt lang genoeg was, waardoor het mijn buik en rug bleef bedekken tijdens het hiken. Het shirt kruipt niet omhoog tijdens het dragen van een rugzak. De natte zweet plekken voelden niet koud aan, waardoor je niet eens in de gaten had dat je zweette. Het shirt voelt, ondanks de naden, naadloos aan. Na een dag dragen, moest ik het shirt wel wassen, omdat de oksels toch mijn zweetlucht opgenomen hadden. Ik wilde het shirt de volgende dag zonder gewassen te hebben weer aan doen, maar dat was echt geen optie.

Suzan:
"Ik was al lang aan het twijfelen of ik zo'n shirt wel of niet zou kopen. De prijs is voor mij best flink en als het me dan niet zou bevallen dan had ik dat echt zonde gevonden. Ik ben echt in love met het shirt en ga er zeker nog een kopen van dit type. En dan in de winter eentje die warmer is."