Naar boven

Alles wat je moet weten over thermokleding

Thermokleding Soellaart
Alles wat je moet weten over thermokleding

Bij Soellaart vertellen we je graag alles wat je moet weten over thermokleding. Op deze pagina lees je er alles over: wat is het, waar is het van gemaakt, welke soorten zijn er allemaal, hoe kies je nu goede kleding en niet te vergeten de Soellaart Specials. Wil je nog iets weten? Neem dan gerust contact met ons op. We helpen je graag.

Warm of koud?
Bij thermokleding denken we massaal aan dikke jassen die ons warm houden tijdens koude buitenactiviteiten. Deels is dat waar. Thermokleding is inderdaad bedoeld om ons lichaam warm te houden. Met de nadruk op houden, want je lichaam moet wel eerst zelf opwarmen. Ga je bijvoorbeeld hardlopen, dan heb je het natuurlijk niet direct warm zodra je je thermo shirt aantrekt. Zodra je je inspant, en je lichaam dus opwarmt, krijg je het warmer. Het thermo shirt houdt die warmte dan vast (in koude buitenlucht). Daarom is deze kleding ook erg lekker tijdens de wintersport. Maar andersom geldt het ook: krijg je het warm, dan zorgt deze kleding voor een goede zweet- en warmteafvoer, zodat je het niet té warm krijgt. Dubbel handig dus!

Thermokleding
Welke soorten zijn er allemaal?

Het is goed om te weten dat een thermoshirt de basislaag voor je bovenlichaam is voor je outdooractiviteit. Sommige weersomstandigheden vragen om meer. Je kunt het dan uitbreiden met een tussen- en een buitenlaag.

De belangrijkste items zijn een thermoshirt (dames - heren - kids) en een thermobroek (dames - heren - kids). Er zijn ook thermosets verkrijgbaar, thermosokken en thermo ondergoed.

Thermokleding dames

Thermokleding heren

Thermokleding kind

 
Wanneer gebruik je thermokleding?

Er zijn vele momenten waarop het handig is om goede producten in je kast te hebben hangen. Het wordt veel gebruikt tijdens reizen naar zowel warme als koude bestemmingen. Vooral bij wintersporters is het geliefd. Maar ook motorrijders en vissers dragen het veel. En ook dichtbij huis gebruiken veel outdoorliefhebbers het. We noemden hardlopen al, maar ook bij wandelen/hiken, skaten, wielrennen en vele andere sporten komt het van pas.

Meerlaagse thermokleding kan heel handig zijn op een bestemming met wisselvallig weer, vooral als je je niet wilt laten verrassen door een plotselinge regenbui.

Wanneer gebruik je thermokleding?
Hoe kies je een thermobroek of thermo shirt?

De maat
Het is belangrijk om te weten dat thermokleding zijn werk het beste doet als het goed aansluit op je huid. Dan isoleert het namelijk het beste. Begin dus bij de goede maat.

Het materiaal
De meeste kleding is synthetisch of gemaakt van merinowol. Merinowol komt van het merinoschaap. Hun wol is extra fijn van structuur en daarom bij uitstek geschikt voor deze kleding. Nog een pluspunt: het stinkt niet! Dus zweet maar raak en draag het langere tijd achter elkaar. Handig als je op vakantie bent en niet meteen kunt wassen.

Wanneer kies je nu voor merinowol of voor synthetisch materiaal? Synthetisch materiaal is wat goedkoper, rekbaarder en droogt sneller na het wassen. Beide materialen worden gebruikt vanwege hun flexibiliteit en aansluiting op de huid. Het zal je geenszins belemmeren in je bewegingen. Buiten moet je ten slotte lekker kunnen bewegen! Merinowol is wat warmer dan synthetisch materiaal. Bedenk dus goed waar en wanneer je het wilt gebruiken. Het doel is een belangrijke factor in de keuze voor het materiaal.

thermokleding van merinowol

 
De voordelen
 
 

Soellaart Specials