Naar boven

Kamperen in de herfst

08 september 2022 - Kamperen , UitrustingDe echte kampeerders weten het waarschijnlijk al: kamperen in de herfst is fantastisch. ‘s Ochtends met je warme kop koffie voor de tent en daarna heerlijk wandelen in de rood gekleurde bossen. ‘s Avonds duik je vroeg je warme slaapzak zodra je kampvuur is uitgedoofd. Kastanjes verzamelen, op zoek naar paddenstoelen, spoorzoeken, noem het maar op. Er is niets zo lekker als kamperen met de geur van de herfst. 


Tent

Winterkamperen, ook wel outdoorkamperen genoemd, kan in de maanden oktober en november. Wij raden aan om in deze periode van het jaar een tent mee te nemen voor 3 seizoenen. Wil je de tent ook gebruiken tijdens extremere weersomstandigheden, dan kan je ook kiezen voor een 4 seizoenen tent. Deze kunnen ook goed tegen flinke wind. Voor meer hulp bij het kiezen van de perfecte tent lees dan deze blog. Heb je al een tent maar weet je niet zeker of hij nog helemaal waterdicht is? Lees dan deze blog.

 
Slapen tijdens winterkamperen

Outdoorkamperen in het najaar? Je slaapt als een roos in de Exped Comfort slaapzakken van Exped. Dankzij het dons en het innovatief design van de comfort modellen blijf je heerlijk warm, ook als het flink afkoelt. Denk ook aan een geïsoleerde slaapmat om te voorkomen dat de kou van de grond naar boven trekt!

Kies een slaapmat die goed isoleert en je daarmee op temperatuur houdt, zoals de Exped Versa 5R. Meer weten over lichtgewicht slaapmatten van Exped? Lees deze blog.

Licht in de duisternis

Ga je winterkamperen, denk ook aan goede (sfeer)verlichting. De lampen van Barebones hebben een vintage design, maar zijn voorzien van hedendaagse eigenschappen. Daarnaast heeft het licht een warme kleur, wat een gezellige sfeer creeert.

Bekijk collectie
 


Let op waar je je tent neerzet

Als je gaat kamperen in de herfst let dan wel goed op waar je je tent plaatst. Zorg altijd voor een extra grondzeil voor onder je tent of eventueel in je tent. En ga nooit onderaan een helling staan. Mocht er veel regen vallen sta je namelijk precies op de plek waar al het water zich gaat verzamelen. Zonde als je vakantie in het water valt. 

Regenkleding

Neem goede regenkleding mee op je kampeertrip. Zo ben je goed voorbereid mocht er ineens een bui vallen. GORE-TEX® is waterdicht maar tegelijkertijd ook ademend. Ideaal dus als je actief bezig bent. Het materiaal gaat ook lang mee en blijft waterdicht, zelfs bij hevige regenbuien of als er druk op de stof staat, bijvoorbeeld door een rugtas. We hebben ook wandelschoenen met Gore-Tex in onze collectie.

Eropuit in de herfst! Of je nou op een natuurcamping, boerencamping of een van de grotere vakantieparken staat, het is altijd heerlijk om eropuit te gaan. Neem je fietsen mee, of huur fietsen om mee op pad te gaan. Maar ook wandelen is heerlijk in de herfst. Tijdens een boswandeling kan je op zoek gaan naar paddenstoelen, kastanjes of naar bronstige edelherten.

Kom langs voor persoonlijk advies. We helpen we graag op weg. Veel plezier!