Naar boven

Hoe onderhoud ik mijn Hestra handschoenen?

07 maart 2022 - Onderhoud , Wintersport
Met onderstaande tips heb je het langste plezier van je Hestra handschoenen.

1. Zijn je handschoenen nat geworden? Droog je handschoenen altijd bij kamertemperatuur en vermijd open vuur, verwarmingen, droogtrommels en ovens.

2. Handschoenen drogen het beste in een rechtopstaande positie. Sommige modellen hebben een karabijnsluiting die, naast het bij elkaar houden van de handschoenen, ook handig is bij het drogen.

3. Keer gevoerde handschoenen niet binnenstebuiten. De voering, isolatie en membraan kunnen moeilijk terug op hun plaats worden gebracht.

4. Handschoenen met een uitneembare voering drogen sneller als de voering is verwijderd, en de uitneembare voering is ook gemakkelijk te wassen. Vuil verstopt poriën en vezels en vermindert het ademend vermogen. Wollen voeringen moeten echter met de hand worden gewassen en op een vlakke ondergrond worden gedroogd.

5. We raden af ​​om leren handschoenen vaak te wassen. Als je ze toch wast, doe dan de handschoenen aan en was ze met zeep en lauw water. Knijp het water voorzichtig uit zonder te draaien. Modellen zonder meerdere lagen of leer kunnen in de m achine worden gewassen op 40°C of minder.

6. Wil je de levensduur van je Hestra handschoenen verlengen? Gebruik dan de Hestra lederbalsem, speciaal ontwikkelt om handschoenen te beschermen en voorkomt dat het leer uitdroogt. Tevens verlengt het de waterafstotende eigenschappen van het leer. Deze kun je aanbrengen met een poetsdoek en inwrijven tot het leer verzadigd is. Merk op dat lichte leders enigszins kunnen verdonkeren. We raden aan om alleen onze lederen balsem te gebruiken voor Hestra handschoenen in geitenleer of rundleer.

Hestra leather balm

Verleng de levensduur en waterafstotentde eigenschappen van je handschoenen met Hestra Leather Balm.

Bekijk