Naar boven

Alle ski's

Alle ski's

Ski’s

Bij Soellaart Outdoor en Wintersport kun je terecht voor ski’s van alle bekende A-merken zoals Elan, Fischer, Atomic, K2, Rossignol en Salomon. Je kunt bij ons terecht voor de nieuwste collectie en het beste advies. Onze wintersport expert gaan jaarlijks naar Solden om bij de opening van het wintersportseizoen alle nieuwe gear uit te testen.

Ski’s kopen

Als je ski’s wilt kopen, let dan op de volgende punten. De allround ski is voor de beginnende skiër een prima ski. Deze ski is eenvoudig onder controle te houden en draait makkelijk. Als je van beginner doorgroeit naar gevorderde skiër, dan kun je nog steeds goed overweg met deze ski’s. Ben vergevorderd, overweeg dan een raceski. Een race ski zorgt ervoor dat je op hoge snelheid kan skiën en lange bochten kunt draaien. Deze ski’s zijn stabiel en bieden veel grip.

Ski’s huren

In plaats van ski’s kopen, kun je ook ski’s huren. Dit kun je op de plek van je bestemming doen, maar kunt hiervoor ook terecht bij Soellaart Outdoor & Wintersport in Haarlem. Kom langs in de winkel om skischoenen te passen en de skies op je gewicht en lengte af te stellen. Kijk hier voor de prijzen van onze verhuur.

Hoe lang moeten je ski’s zijn?

Vraag krijgen we de vraag: ‘Hoe lang moeten ski’s zijn?’ Het antwoord is afhankelijk van meerdere factoren. Doorgaans houden we neushoogte aan bij volwassenen en schouderhoogte bij kinderen.  De lengte van ski’s hangen ook samen met je ervaring en wensen. Als je snelheid wilt maken kies je voor een kortere ski, als je wilt slalommen is een langere ski weer beter.  

Hoe vaak ski’s waxen en slijpen

We raden aan om je ski’s na iedere wintersportweek te waxen. Heb je veel beschadigingen aan de zijkant en onderkant, dan is een kleine onderhoudsbeurt of een grote onderhoudsbeurt aan te bevelen. Hiervoor kun je terecht bij Soellaart Outdoor & Wintersport. Wil je meer informatie over waxen en slijpen? Lees onze blog over dit onderwerp.

Ski’s aanbieding

Bij Soellaart weet je dat de prijzen van ski’s marktconform zijn. De nieuwe collectie ski’s komen vanaf september binnen. Na de krokusvakantie houden we onze seizoenuitverkoop. Soms kun je al eerder profiteren van goede aanbiedingen als het gaat om ski’s en snowboards. Kijk voor de actuele aanbiedingen op onze SALE pagina.