Naar boven

Soellaart en duurzaamheid

 
De duurzame mode van Soellaart Outdoor & Wintersport
Soellaart Outdoor & Wintersport besteedt aandacht aan duurzame merken en innovaties die de kledingindustrie verduurzamen. Er is op grote en kleine schaal nog genoeg te bereiken en wij dragen hier op onze manier graag aan bij.

Een garderobe die bestaat uit kwalitatieve materialen is een duurzame garderobe. Onze uitgebreide collectie outdoormerken in het midden- en hoogsegment is van hoge kwaliteit en gaat daardoor lang mee: bij voorbaat een duurzame keuze. Daarnaast ben je bij ons verzekerd van persoonlijk en toegesneden advies wat de kans op een miskoop vermindert. Onze collectie bestaat voor een groot deel uit duurzame merken als Vaude, Patagonia, Aku en Dopper en spreekt een grote groep bewuste klanten aan. Wij zetten mooie stappen naar verantwoorde mode en dragen dit graag uit.


Dit zijn de duurzame stappen die we nu al zetten:

Duurzame bezorging
Sinds dit voorjaar werkt Soellaart voor online bestellingen in de regio Haarlem samen met de lokale en duurzame vervoerder Hurby die dezelfde avond levert (mits voor 16:00 uur besteld). De elektrische busjes rijden overdag bij Soellaart langs om pakketjes op te halen die bestemd zijn voor klanten uit de regio. Iedere avond rijden ze systematisch door de stad en halen en bezorgen pakketjes bij alle inwoners. Voor klanten buiten de regio Haarlem is DPD de vervoerder. Retourneren bieden we bewust niet gratis aan, om klanten te stimuleren een bewuste keuze te maken. Minder retouren vermindert namelijk de CO2-uitstoot.

Soellaart 'doet groen'
We dragen ook een steentje bij aan een beter milieu door te kiezen voor hergebruikte dozen bij het verpakken van de online bestellingen. Door dozen van leveranciers te hergebruiken in plaats van direct weg te gooien, ontlasten we het milieu. Verder verkopen we geen bont maar imitatiebont, eveneens een bewuste keuze. Een andere groene stap die we nemen is dat we producten altijd eerst proberen te laten repareren, dit doen we bij voorkeur lokaal. Dit vermindert eveneens de CO2 uitstoot, omdat het product de grens niet over hoeft. Daarnaast geven we goed advies over hoe je producten het beste kunt onderhouden. Hoe langer ze meegaan, hoe kleiner de impact op de planeet. In 2020 wordt onze winkel gedeeltelijk omgezet naar LED-verlichting om de footprint ook op dat vlak te verminderen.

P.S. Bij aankoop van een winterjas van Gore-Tex krijg je dit najaar een waterafstotend tasje met een flesje 300 ml 'Grangers Wash and repel 2 in 1' cadeau. Extra service om je jas waterdicht te houden en goed te onderhouden. Ook duurzaam!


Je bent van harte uitgenodigd om onze collectie te komen bekijken en vertellen je graag meer over onze visie en de innovaties van onze merken. Hopelijk tot snel!