Naar boven

Over ons

Soellaart Outdoor & Wintersport bestaat sinds 1900 en heeft één winkel in de Haarlemse binnenstad. Sinds 1920 is Soellaart Outdoor & Wintersport gevestigd op de huidige locatie, waarbij er (in de loop der tijd) een uitbreiding plaats heeft gevonden naar wel liefst vijf historische winkelpanden.
 
In het najaar van 2010 heeft Soellaart de vleugels uitgeslagen naar de Gedempte Oude Gracht. De oude (bestaande) winkel is daarmee uitgebreid, de muren zijn doorgebroken en de presentatie mogelijkheid van het assortiment is flink toegenomen. Het totale oppervlak van de winkel is inmiddels maar liefst 1600 m2!
 
Het Soellaart concept is uniek te noemen en is zeer dynamisch (en kerngezond) Het assortiment is de afgelopen jaren breder, dieper en inventiever geworden, geoptimaliseerd en kent een juiste prijs- en kwaliteitsverhouding. Nieuwe merken werden aangekocht en indien nodig werden merken die niet meer aan de verwachtingen voldeden afgestoten. De winkel wordt per seizoen compleet getransformeerd. Wie in de zomer een bezoek brengt aan de winkel, herkent deze in de winter niet meer terug. Onze klant heeft door dit verrassingsaspect altijd een reden om een bezoek te brengen aan Soellaart.
 
De kernwaarden van Soellaart zijn in de lange historie fundamenteel niet gewijzigd:
  • er is een optimaal assortiment met de juiste prijs- en kwaliteitsverhouding,
  • er is een perfecte klantenservice en er is deskundig personeel.
Zekerheid en betrouwbaarheid staan voorop en deze zijn zowel op de klant als op de leveranciers gericht. Het is een winkel die zich steeds aanpast aan de tand des tijds. Innovatie is een vast gegeven door o.a. een uitstekende webshop, een mobiele webshop en een tablet webshop, real-time voorraad indicatie, een moderne winkelautomatisering en zijn er onder andere digitale kassabonnen en digitale cadeaubonnen.
 
De klant kan bij Soellaart 24/7 terecht en zal ook online de intrinsieke waarde van Soellaart ervaren.
 
Het team van Soellaart bestaat naast de tweekoppige directie uit 35 zeer gemotiveerde medewerkers die veelal parttime werken en allen een  warm hart voor outdoor en wintersport dragen. Elke ochtend komt de directie met het personeel bijeen om een goede start te maken van de werkdag. De missie van Soellaart is namelijk dat het elke dag beter kan!
 
De directie/ de eigenaren staan zelf vrijwel dagelijks op de winkelvloer. Zij helpen mee met de verkoop, geven deskundig advies en zorgen er samen met het personeel voor dat de winkel er elke dag weer optimaal bij staat.
 
U kunt ook altijd bij de directie én medewerkers terecht met vragen, suggesties en eventuele opmerkingen ter verbetering van het functioneren van de (online) winkel.