Naar boven

Garantie en reparatie

Hoe werkt het?


Bij Soellaart kun je terecht voor ouderwets goede service en kwaliteit, maar mocht er nou toch iets mis zijn met een artikel dan kun je altijd contact met ons opnemen via telefoon 023-5323735 of email info@soellaart.nl.

Voor alle artikelen die je bij ons koopt, geldt de wettelijke garantie. Dit betekent dat een artikel in goede staat moet verkeren en bij normaal gebruik naar behoren dient te functioneren. Onze artikelen hebben een garantie die kan variëren van een jaar tot "levenslang". Met levenslang wordt bedoeld  de normale levensduur van het artikel. Deze levensduur hangt onder meer af van de intensiteit van het gebruik en het aantal jaren waarin het materiaal goed hoort te blijven. Beschadigingen die zijn voortgekomen uit slijtage, oneigenlijk gebruik of reparaties uitgevoerd door derden geven geen recht op garantie.

Als het artikel een mankement vertoont dat mogelijk onder de garantie valt, of als je een artikel wil laten repareren, dan zijn er 2 mogelijkheden:

1.      Kom langs in de winkel met het artikel en de originele aankoopbon.

2.      Stuur het artikel naar ons op.  Voeg in dat geval je gegevens (naam/adres/telefoonnummer/emailadres) toe, samen met een kopie van de originele aankoopbon en een beschrijving van de klacht of het probleem. Ons retouradres is:

Soellaart Outdoor & Wintersport,
t.a.v. afdeling Service
Kleine Houtstraat 49-53
2011 DG Haarlem

Je kunt zelf een vervoerder kiezen, de verzendkosten zijn voor je eigen rekening. Zodra we het artikel hebben ontvangen krijg je een afgiftebewijs per email.

Vanaf het moment dat het artikel  bij ons is ingenomen, houden wij je op de hoogte via e-mail, telefoon en/of sms. In de meeste gevallen duurt het beoordelen van garantie aanvragen en/of repareren ongeveer vier weken. Zodra de garantie aanvraag of reparatie klaar is, krijg je bericht.

Een reparatie, die binnen de garantie valt, is kosteloos. Hierbij worden de garantievoorwaarden van de fabrikant gevolgd.  Als een klacht niet onder garantie valt nemen wij contact met je op, om samen tot een goede oplossing te komen.

Een gerepareerd of vervangen artikel kan worden opgehaald in de winkel. Op verzoek kunnen we het artikel naar u opsturen. Als de klacht onder de garantie valt is dit kosteloos, zo niet, dan worden er naast de reparatiekosten ook verzendkosten in rekening gebracht.

Het is niet voor alle reparaties mogelijk om de kosten direct te specificeren. Als de reparatiekosten bij inname niet bekend zijn , kunnen wij op verzoek een prijsopgave doen zodra duidelijk is wat de kosten zullen worden. Mochten er veranderingen optreden in de hoogte van de reparatiekosten dan laten wij je dat zo snel mogelijk weten.

Welke garantie geldt bij slaapmatten?

Per merk gelden andere garanties en ieder geval beoordelen we afzonderlijk. Daarom raden we je aan om contact met ons op te nemen. In het algemeen kan worden gesteld dat lekkage niet onder de garantie valt, behalve als het ontstaat door een fabrieksfout. Let dus goed op waar je de slaapmat neerlegt, zodat je lekkage voorkomt.

Bobbels die in de slaapmat ontstaan (delaminatie) vallen, afhankelijk van de leeftijd van de slaapmat, onder de garantie. Neem in dit geval contact met ons op.
 
Wij bieden de volgende services:

 
Schoenen reparaties

Wij werken samen met een gespecialiseerde schoenmaker om berg- en wandelschoenen te laten repareren. Bij de reparaties wordt gebruik gemaakt van origineel fabrieksmateriaal. Schoenen dienen schoon en droog ingeleverd te worden, zonder de veters en zonder inlegzolen. Bij een verzoek om garantie altijd het hele paar inleveren.

Verzolen lage wandelschoen:    120 euro
Verzolen Hoge wandelschoen excl. Stootrand:   140 euro
Stootranden vervangen:             25 euro
Spoed reparatie extra verzendkosten:  15 euro
Nieuwe hakken per paar:     50 euro
Hielvoering repareren per paar:    50 euro
Stootranden lijmen per paar: 25 euro
Veterhaak/lus repareren per schoen: 25 euro
Stiksel repareren 1 zijde per schoen:    25 euro
Stiksel repareren 2 zijden per schoen:     35 euro
Lapje leer bij tenen binnenkant per schoen: 25 euro

 
Was- en waxservice kleding

Om lang plezier te houden van outdoor kleding is het belangrijk om de kledingstukken met enige regelmaat te wassen en eventueel opnieuw te impregneren. Je kunt dit bij ons laten doen.

Wassen en impregneren jas of broek: 40 euro
Wassen en impregneren jas dons:                 40 euro


Fjällräven  maakt veel gebruik van G-1000 stof voor jassen en broeken. Deze dichtgeweven stof is wind- en waterafstotend en zeer slijtvast. Door het aanbrengen van een dunne laag Greenland-wax wordt de stof extra beschermd tegen vuil, wind en vocht. Door het wassen van G-1000 kleding wordt de waximpregnatie geleidelijk minder. Greenland-wax kan gemakkelijk zelf opnieuw worden aangebracht, maar je kunt het ook bij ons laten doen op ons  Fjällräven wax-station. Als je daar gebruik van wilt maken, dan dient de kleding schoon ingeleverd te worden.

Waxen jas: 40 euro
Waxen broek: 30 euroSlaapzak wassen/bijvullen/repareren

Je verlengt de levensduur van je slaapzak door hem af en toe te wassen. Bij donzen slaapzakken kan een wasbeurt ervoor zorgen dat de slaapzak weer meer warmte vasthoudt. Je kunt het zelf doen, maar het drogen dient wel zorgvuldig te gebeuren om samenklonteren van het dons te voorkomen. Wij kunnen het voor je regelen.

Wassen donzen slaapzak: 35 euro
Bijvullen donzen slaapzak:     prijs op aanvraag
Reparatie van rits/ritsrunner/scheur:   prijs op aanvraag


Slaapmat repareren

Gaatjes repareren per mat:     35 euro

                   
Kleding reparatie

Runner van rits vervangen inclusief runner: 15 euro


Tent reparaties

Stokdeel vervangen + aanpassing: 25 euro
Stok elastiek repareren:      20 euro
Rits vervangen per meter:   45 euro
Diverse kleine reparaties:  15 euro
Grote reparaties: prijs op aanvraag
 

Schaatsen slijpen

Tijdens het winterseizoen kun je je schaatsen laten slijpen.

Noren slijpen: 12, 50 euro
Kunstschaatsen slijpen:   15 euro
IJshockey schaatsen slijpen:  15 euro

               

Wintersport service

Tijdens het wintersportseizoen kun je je ski’s en snowboards bij ons laten waxen, slijpen en repareren. De prijzen van de onderhoudsbeurten vind je op onze wintersport pagina.  De prijzen van overige reparaties zijn als volgt.

 

Skischoenen reparaties

Zolen vervangen arbeidskosten:   15 euro
Bootfitten buitenschaal per plek 20 euro
Schnall vervangen arbeidskosten:   20 euro
Binnenschoen aanpassingen: 30 euro


Snowboardschoenen reparaties

Kabel vervangen: 20 euro
BOA vervangen: 15 euro

Ski service

Binding monteren op rail incl. afstellen: 30 euro
Binding monteren opboren:         80 euro
Tip repareren (arbeidskosten):   10 euro


Snowboard service

Tip repareren (arbeidskosten): 10 euro