Naar boven

The North Face

The North Face

De fundamentele missie van The North Face is al sinds 1966 onveranderd gebleven: het leveren van het beste materiaal aan onze atleten en de moderne ontdekkingsreiziger, het behoud van de natuur ondersteunen en het inspireren van een wereldwijde ontdekkingsbeweging.

Artikelen van The North Face gevonden in: Dames jassen | Dames handschoenen | Heren jassen | Heren broekenHeren truien en vesten | Heren mutsen en sjaals | Heren handschoenen 

SNEL VINDEN: The North Face rugzak | The North Face winterjas | The North Face trui | The North Face kids | The North Face Parka's Dames 

Meer over The North Face

The North Face jassen voor dames en heren

Met de jassen van The North Face loop je altijd met een lach op je gezicht rond. Ze blinken uit omdat ze de ideale combinatie vormen, namelijk optimaal comfort, vervaardigd van de beste en meeste geavanceerde technieken, en een schitterende pasvorm.  

Bekijk jassen
The North Face warme truien en vesten

De truinen en vesten van The North Face houden je heerlijk warm en zorgen ervoor dat je langer buiten actief bezig kunt zijn. Bovendien is het gebruikte materiaal snel drogend zodat je na een onverwachte regenbui ook weer snel droog bent.

Bekijk truien en vesten
The North Face rugzakken en reistassen op reis

Wanneer je op reis gaat, al is het maar een weekend, wil je op een zo gemakkelijk mogelijke manier je spullen meenemen. Daarvoor zijn diverse reis- en weekendtassen en rugzakken van The North Face verkrijgbaar.


Bekijk reistassen
The North Face is vernoemd naar de koudste, meedogenlooste zijde van een berg. Ze hebben ontdekkers geholpen om de ongrijpbaarste hoogten van de Himalaya te bereiken. Maar het verhaal van The North Face begint, grappig genoeg, op het strand. Om precies te zijn de buurt North Beach in San Francisco, op zo'n 45 meter boven zeeniveau. Hier besloten twee wandelfanaten in 1966 van hun passie hun werk te maken en een bergsportwinkeltje te openen.


Het winkeltje verwierf al gauw bekendheid als The North Face, waar je hoogwaardig klim- en trekkersmateriaal kon vinden. In 1968 verhuisde The North Face naar de andere kant van de Baai van San Francisco, naar de ongekende mogelijkheden die Berkeley te bieden had, en werd er begonnen met het ontwerpen en vervaardigen van eigen alpinekleding en -uitrusting.

In de jaren 60 verwierf het merk The North Face volgers onder actieve outdoor-atleten en startte het met de sponsoring van expedities naar de verste, vaak nog ongerepte hoeken van de wereld. Dit was het begin van een trotse traditie, die vandaag de dag nog steeds op volle kracht wordt doorgezet en doorlopend het mantra van The North Face bekrachtigt: Never Stop Exploring™.

In de vroege jaren 80 bracht The North Face ontdekkingstochten naar de uiterste hoeken van de wereld en werd skikleding voor extreme omstandigheden aan het assortiment toegevoegd. Dit waren de dagen van pastelkleuren, neonkleuren, haarverf en hanenkammen. Hiermee werd de basis gelegd voor de vrijgevochten sneeuwsportatleten van vandaag de dag. Tegen het einde van het decennium werd The North Face de enige leverancier in de Verenigde Staten met een uitgebreide collectie hoogwaardige buitenkleding, skikleding, slaapzakken, rugzakken en tenten.

De jaren 90 waren een tijdperk waarin The North Face atleten nog meer mogelijkheden bood om de buitenwereld te verkennen. In dit decennium maakten ze hun debuut in de markt voor sportkleding, met de lancering van Tekware™. Dit is een innovatieve collectie, ontworpen om rotsklimmers, backpackers, wandelaars, duurlopers en andere natuurfanaten te voorzien van een ultieme pasvorm en functie. Het halfronde logo van The North Face verscheen steeds vaker bij ultramarathonparcours, bergpaden en grote muren. En terwijl ze aftelden tot het nieuwe millennium, lanceerde The North Face haar eigen lijn met wandel- en duurloopschoenen. Op die manier konden mensen die altijd op zoek zijn naar een nieuwe horizon van top tot teen in hun behoeften worden voorzien.

Nu, meer dan 50 jaar na de bescheiden start, heeft The North Face een uitgebreide lijn kleding, uitrusting en schoenen voor schitterende prestaties. Ze blijven innoveren en grenzen verleggen, zodat jij dat tijdens je ontdekkingstochten ook kunt doen. Ze zijn er natuurlijk ontzettend trots op dat ze de eerste keus zijn van 's werelds meest gerenommeerde klimmers, alpinisten, extreemskiërs, snowboarders, duurlopers en verkenners.

Het is onmogelijk te voorspellen wat de komende 50 jaar voor hun in petto heeft. Maar één ding staat rotsvast: The North Face blijft zich onwrikbaar toeleggen op baanbrekend ontwerp, zodat jij je outdoorgrenzen kunt blijven verleggen. Never Stop Exploring.