Naar boven

Agu

Agu In 1966, na een fusie van drie fietsgroothandels, ziet de Alkmaarse Groothandels Unie het levenslicht. Het grote succes en de internationale doorbraak volgen tien jaar later.

In de beginjaren gaat het bij AGU voornamelijk om het verhandelen van onderdelen en accessoires voor fiets en bromfiets. In 1974 introduceert AGU lichtgewicht fietstassen. Het grote succes en de internationale doorbraak komt echter in 1976, wanneer AGU een door het ministerie van Verkeer en Waterstaat uitgeschreven ontwerpwedstrijd voor het beste regenpak wint. Van het iconische regenpak gaan meer dan een miljoen exemplaren Europa in, een ongekende impuls voor het bedrijf.

In 1978 presenteert AGU haar wielrenkleding tijdens de Tweewieler-RAI, het bedrijf heeft dan echter al haar eerste stappen in wielerpeloton gezet. De sponsoring van wereldkampioen stayeren Cees Stam in 1977 vormt de opmaat tot AGU’s jarenlange aanwezigheid in de top van de wielersport. In 1984 gaat AGU in zee met de legendarische Panasonic ploeg onder leiding van Peter Post en in 1990 lijft AGU Leontien van Moorsel in, daags voor ze zich in Tokio tot tweevoudig wereldkampioen laat kronen. Na een lange en succesvolle periode, van 1996 tot 2012, stopt AGU met sponsoring van de Rabo ploeg en verlaat het profpeloton.

Die veertig jaar ervaring op het hoogste niveau staat nog altijd aan de basis van AGU’s wielercollectie. Geheel in lijn met de traditie van AGU voorziet de collectie fietskleding in de behoeften van wielrenners en mountainbikers van alle niveaus. Betrouwbare, functionele en stijlvolle wielerkleding en -accessoires, met de herkenbare AGU-signatuur. Voor zon of regen, van hoogwaardige Premium-producten tot kwalitatieve basics uit de Essential-lijn, AGU houdt je elke dag op de fiets.