Naar boven

Kampeerinspiratie


Kampeerinspiratie: oriënteren op een nieuwe tent

Steeds meer landen durven hun grenzen weer te openen voor toeristen en versoepelen hun coronamaatregelen. Inmiddels zijn Nederlandse campings ook weer open en mag je weer gebruik maken van de sanitaire voorzieningen. Volgens de vakantiemonitor van het Nederlands Bureau voor Toerisme (NBTC) gaat de helft van Nederlanders dit jaar niet op vakantie. Van de helft die wel gaat blijft 40% in eigen land. We zijn benieuwd hoe het reisgedrag er dit jaar echt uitziet! Wat zijn jouw vakantieplannen voor deze zomer?

Tenten en kampeerspullen
Om je alvast kampeerinspiratie mee te geven, hebben we een aantal bijzondere tenten uitgelicht. Tenten die snel zijn op te zetten, lichtgewicht tenten en tenten met veel binnenruimte. Als je vragen hebt, kun je uiteraard altijd bellen of mailen voor persoonlijk advies. Ook voor al je kampeerspullen kun je bij Soellaart terecht! Kom langs in de winkel of shop online!

Welke tent is snel op te zetten?

Het liefst rijd je de camping op en zet je in no-time je tent op zodat je kunt genieten van een welverdiend drankje of een plons in het zwembad.   
 
Als je een grote tent zoekt die eenvoudig is op te zetten, kies dan voor een opblaastent. Een opblaasbare tent heeft luchtbuizen in plaats van tentstokken. Je hoeft je tent alleen maar op een pomp aan te sluiten en binnen een paar minuten is je tent klaar voor gebruik. Als je geen opblaasbare tent wilt, maar een tent met stokken die snel is op te zetten, dan is een tunneltent een goede optie.

Bekijk hier
Ik zoek een lichtgewicht tent

Als je een trekkingstocht maakt, op fietsvakantie gaat of op autovakantie gaat en veel wilt rondtrekken, dan is een lichtgewicht tent een uitkomst.

Niet alleen het gewicht is belangrijk, een trekkerstent moet ook eenvoudig op te zetten zijn en moet snel drogen. Na een actieve dag, wil je namelijk snel in je tentje kunnen kruipen voor de nacht. Bij een trekkerstent lever je helaas wel in aan comfort en ademend vermogen van het tentdoek. 

Bekijk hier
Ik zoek een tent met veel binnenruimte

Of je nu een groot gezin hebt of graag veel spullen meeneemt op vakantie, sommige kampeerders houden nu eenmaal van veel ruimte. De ruimere tenten zitten vaak ingenieus in elkaar en hebben een ruime hoofdruimte. Deze tenten voldoen hier zeker aan: 

-Bardani Airspace 310 TC
-Vango Capri Air 400XL
-MSR Hubba Tour 3


Bekijk hier