Naar boven

BLOG | Therm-a-rest Neoair-Uberlite

Licht is het sleutelwoord
Op zoek naar een lichtgewicht slaapmat? Ga voor de Neoair van Therma-a-rest. De naam spreekt voor zich: Neoair-Uberlite. Super lichtgewicht dus. Hij isoleert bovendien perfect. Ideaal voor als de temperaturen 's nachts dalen en jij de nachten buiten doorbrengt. Een lichtgewicht slaapmat is van groot belang bij meerdaagse trektochten. Alleen het noodzakelijke gaat mee en dat zo licht mogelijk. Het design van dit Thermarest matje is zo ontworpen dat hij eenvoudig in je spullen past. Bovendien is een zelfopblaasbaar matje wel zo fijn na een flinke inspanning.

**actie**: nu tijdelijk een gratis zelfopblaasbaar reiskussen tw.v. €12,95 bij je Neoair Uberlite slaapmat! Zolang de voorraad strekt, dus weer er snel bij.


Goede nachtrust is belangrijk

Zeker als u overdag intensief wandelt of klimt, is de nacht het moment om aan te sterken en uit te rusten. Klaar voor gebruik is de Neoair Uberlite 6,4 cm hoog en is daarmee uitermate geschikt voor een goede nachtrust tijdens een intensieve trip. Deze Neoair slaapmat is geschikt voor één persoon en verkrijgbaar in het donkerblauw. Er zijn twee lengtematen (regular: 184cm en long: 196cm).


R-waarde - hoe warm is jouw slaapmat?

Ga je een slaapmatje kopen, dan kijk je uiteraard naar het isolerende vermogen (de warmte) van de mat. Bij slaapmatten wordt dat uitgedrukt in de R-waarde. De R staat voor resistance, het Engelse woord voor weerstand. Kortom, de R-waarde toont aan hoe goed jouw slaapmat isoleert van onder uit, hoe goed het jou beschermt tegen kou vanuit de grond. 
R-waardes variëren van 1 tot 11, waarbij 11 echt voor extreme kou vanaf -17 graden geschikt is en 1 geschikt is voor kamperen in de zomer. Het is dus afhankelijk van jouw reisdoel welke slaapmat het beste voor je is. De Therma-a-rest Neoair-Uberlight heeft een R-waarde van 2 en is daarmee geschikt voor temperaturen tot ongeveer 2 graden.

Therm-a-Rest staat al meer dan 40 jaar garant voor ijzersterke outdoorspullen. Hun jarenlange ervaring in outdoor vertaalt zich naar fijne outdoorspullen. Deze Therm-a-rest slaapmat is van goede kwaliteit. Mocht er onverhoopt toch wat gebeuren, dan heb je bovendien je reparatiesetje (inbegrepen) bij je.


Good to know
:
- lichtgewicht: 250 gram (regular)
- lichtgewicht: 340 gram (long)
- zelfopblaasbaar
- lengte: 184 cm (regular)
- lengte: 196 cm (long)
- breedte: 51 cm
- hoogte: 6,4 cm
- kleur: donkerblauw
- R-waarde (indicatie voor de warmte): 2
- inclusief handig opbergtasje en reparatiesetje


Bestellen?
> Bestel hier je Neoair slaapmat regular
> Bestel hier je Neoair slaapmat long

Therm-a-rest kussen
Minstens net zo belangrijk als een slaapmat, is het kussen. Bestel hier je Therm-a-rest kussen.
 

Bekijk meer over de Neoair Uberlite in onderstaand filmpje: