SEIZOENSUITVERKOOP I CASUAL WINTERJASSEN I Tot -50% korting op geselecteerde modellen
Sluiten
Naar boven

Welk padel racket past bij mij?

30 maart 2022 - Padel , Productadvies


Padel is een sport die steeds meer aan populariteit wint. Wat is padel? Je speelt het spel twee tegen twee op een baan met vier glazen wanden. Juist omdat de wanden mee mogen doen, krijgt het spel een extra dimensie. De bal mag 1 keer het oppervlakte raken voordat de bal naar de overkant moet. Net als bij tennis eigenlijk. Bij padel mag dit de grond of de wand zijn. Hoe kies je nu het juiste racket? In deze blog helpen we je met het beantwoorden van deze vraag.


Welk padel racket past bij mij?

Ga je padellen en zoek je een racket? Let in eerste instantie op je niveau. Er wordt onderscheid gemaakt tussen drie niveaus: beginner, intermediate en advanced. Voor een beginner is het belangrijk om eerst een makkelijk racket te kiezen. Hoe langer je speelt en hoe hoger je niveau, hoe meer power en minder controle je racket nodig heeft.


Gewicht

Let op het gewicht van je racket. Een licht racket zorgt voor meer controle. Maar vind je kracht belangrijker dan controle, kies dan voor een zwaarder racket. Let ook op het verschil tussen het gewicht voor dames en heren. Het gewicht voor een padel racket voor vrouwen ligt meestal tussen de 350 en 360 gram, voor mannen is het 355 en 360 gram.

 

Vorm van het racket

We onderscheiden drie vormen padelrackets:  diamantvorm, druppelvorm en de ronde vorm. Net als bij het gewicht van het racket heeft elke vorm zijn voordelen: 

 

Diamant vorm
Dit racket heeft diamantvormige bladen, wat zorgt voor meer power en minder controle. Deze vorm is vooral geschikt voor ervaren spelers.

Druppelvorm
Een druppelvormig racket geeft balans tussen kracht en controle. Het druppelvormige racket is geschikt voor halfgevorderde spelers.

Ronde vorm
Padelrackets met een ronde vorm hebben meestal controle en weinig kracht. Dit is het meest geschikte racket voor de beginnende speler, al zien we dit racket ook bij veel gevorderde spelers.


Kern

De kern van padel rackets zijn gemaakt uit twee soorten rubber: EVA-rubber en EVA Soft. EVA-rubber is het meest gebruikte rubber in paddelrackets en is glad, hard en gaat langer mee. Ook geeft het een beter gevoel bij het raken van de bal. Hoe harder het racket, hoe meer kracht er naar de bal gaat.EVA Soft is zacht en vangt trillingen beter op. Zachtere rackets hebben meer uitloopsnelheid van de bal bij een lagere balsnelheid, waardoor een trampoline-effect ontstaat. Wist je trouwens dat rackets ook reageren op temperatuur? Hoe warmer het weer, hoe zachter het racket wordt. Is het warmer dan 20 graden en speel je met een zacht racket, dan bestaat de kans dat je de controle verliest over de bal.


Dikte

Hoe weet je nu of de greep geschikt is voor jouw handen? Hoe dunner de greep, hoe harder je moet knijpen. Dit kan zorgen voor blessures aan je elleboog. Je kunt de greep zelf vergroten, door het extra in te tapen. Een padelracket heeft geen gripmaat, maar als je het racket vasthoudt in de hamergreeo (alsof je hout kapot slaat), moet er ruimte overblijven. Ongeveer een wijsvinger tussen je vingers en je palm van je duim.


Frequentie

Houd ook rekening met hoe vaak je gaat spelen voordat je een racket aanschaft. Rackets met EVA-rubber zijn slijtvaster en gaan dus langer mee. Als je begint, kun je ook altijd een racket huren bij de baan waar je speelt om uit te proberen of het het echt leuk vindt.


Prijs

De prijzen van onze rackets variëren van 79,95 euro tot 319,95 euro, afhankelijk van het materiaal, gewicht en vorm. Heb je nog meer vragen? Laat je door onze outdoorspecialisten informeren over welk racket het beste bij jou past.