Naar boven

Wat heb je nodig voor een fietsvakantie?

05 juli 2022 - Fietsen , Uitrusting


Ik ga op fietsvakantie en neem mee… Heb jij je een fietsvakantie op de planning of ben je je aan het oriënteren? Je hebt verschillende manieren om je bagage mee te nemen op de fiets. En je bagage zelf? Die is natuurlijk lichtgewicht. Zowel wanneer je een korte trip maakt of je een lange fietsvakantie hebt gepland. De start van jouw avontuur begint bij Soellaart.

 

Fietstassen

Voor je fietsvakantie is het eerste wat je nodig hebt (naast een goede fiets natuurlijk) goede stevige en waterdichte fietstassen. Aan de hand van hoe lang je trip is moet je de grootte van de fietstassen uitkiezen. In ons assortiment hebben wij sets van fietstassen. Maar ook enkele fietstassen of tassen die je aan je bagagedrager klikt. Mocht je een tas willen waar je makkelijk op de fiets bij kan, waar bijvoorbeeld je geld en telefoon in kan bewaren, kan je ook denken aan een stuurtas of een zadeltasje. Ga je op fietsvakantie, dan kan het zijn dat je ook je tent, slaapzak en slaapmat wilt opbergen/meenemen. Let dus goed op het aantal liters van de fietstassen en de afmetingen. Wij adviseren je graag. Daarnaast is het ook belangrijk dat je kijkt naar de stroomlijnen van de fietstassen, zodat je niet teveel last hebt van wind.


Fietstassen

Welke fietstas is goed voor jouw fietsvakantie? Bekijk hier ons uitgebreide assortiment. Of kom gezellig naar de winkel om onze collectie met eigen ogen te zien en te voelen.

Bekijk fietstassen
 


Kleding voor op de fiets

Als je een fietsvakantie in Europa gaat maken kan het weer nog wel eens wisselvallig zijn. Denk dus goed na wat voor kleding je meeneemt om in te fietsen. Wij adviseren om sneldrogende shirts mee te nemen, bijvoorbeeld de merinowol shirts en vesten van icebreaker. Daarin kan je een lange tijd fietsen zonder dat je shirt nare luchtjes produceert. Als je gaat zweten of als je tussendoor wilt wassen, is het shirt ook snel weer droog. Het is slim om voorbereid te zijn op regen door regenkleding mee te nemen en een jasje te dragen dat zowel luchtig is als waterdicht. Hierbij kan je denken aan de kledingstukken die gemaakt zijn van Futurelight of Gore-Tex Deze producten zijn duurzaam, wind- en waterdicht maar ademen wel. Daardoor kan transpiratievocht makkelijk ventileren maar houdt het water van buitenaf tegen. Kleed je in laagjes, dan kan je wat aan en uitdoen mocht het weer toch anders zijn dan gedacht.


Persoonlijk advies

Wat je aantrekt op de fiets is belangrijk. Helemaal als je een lange fietsrit gaat maken. Let dus goed op de materialen waar de kleding van is gemaakt en wat voor functie ze hebben. In de winkel geven we je persoonlijk advies, zodat je zeker weet dat je met de juiste gear op pad gaat. Veel merken hebben dit seizoen ook leuke prints met een knipoog naar de fiets. Zoals dit leuke shirtje van Vaude.

Bekijk t-shirt
 

Lichtgewicht tent

Je kan overnachten in rustieke B&B's tijdens je fietsvakantie, maar je kan het natuurlijk ook avontuurlijker doen en met je eigen tent gaan. Dan heb je wel een lichtgewicht trekkerstent nodig die je makkelijk op kan zetten en af kan breken. Ook heb je het liefst een tent die snel droogt, aangezien je vaak na een nacht weer vertrekt naar de volgende bestemming. Waar je op moet letten, naast de pakmaat en het gewicht van de tent, leggen wij uit in deze blog.

Lichtgewicht slaapmat

Als je met de tent op fietsvakantie gaat, dan heb je ook een lichtgewicht slaapmat nodig. Je wilt natuurlijk een zo klein mogelijk pakketje mee hebben. Dat scheelt gewicht en daardoor ben je ook aerodynamischer. Wij hebben een grote collectie met lichtgewicht trekkersmatten waar je ook nog eens heerlijk op slaapt. Een klein pakvolume hoeft natuurlijk niet te betekenen dat je ook op comfort moet inleveren. Let bij de aankoop van de slaapmat wel op de R-waarde, dat heeft namelijk te maken met de isolatie van de mat. Hoe hoger de R-waarde hoe beter de mat isoleert. Dit is voornamelijk belangrijk als je in erg koude gebieden gaat kamperen.

Lichtgewicht kussen

Zo veel mogelijk slaapcomfort met zo min mogelijk gewicht: het Ultra Pillow van Exped is het ultieme lichtgewicht opblaaskussen.Het Ultra Pillow is geschikt voor elke slaper. Zijslapers kunnen de hoge zijde van het kussen gebruiken en rugslapers de lage zijde.

Bekijk kussen
 


Lichtgewicht slaapzak

Ook slaapmatten bestaan in lichtgewicht varianten. Deze weegt bij voorkeur minder dan 1,5 kilogram en is compact, zodat je de slaapzak makkelijk mee kunt nemen. Let goed op de eisen die je aan de slaapzak stelt. Een budget slaapzak kan aantrekkelijk lijken, maar de slaapzakken van betere kwaliteit isoleren beter en houden je ook bij lagere temperaturen lekker warm.

Lichtgewicht tenten
Bekijk tenten
Lichtgewicht slaapmatten
Bekijk matten
Lichtgewicht slaapzakken
Bekijk slaapzakken


Heb je nog vragen of ben je op zoek naar persoonlijk advies? Onze outdoorspecialisten staan voor je klaar. Neem contact op via 023 - 532 37 35 of via email: info@soellaart.nl