Naar boven

Wandelinspiratie: van een ommetje tot een wandelvakantie

28 januari 2022 - Wandelen


Dat Nederland tijdens de lockdowns massaal aan de wandel gingen, is bekend. Van de Nederlanders die meer zijn gaan wandelen, is zo’n 83% van plan om ook na de pandemie te blijven wandelen. Vooral jongeren zijn meer gaan wandelen. Laat je in deze blog inspireren voor je volgende wandeling!Veel Nederlanders, waaronder vooral veel jongeren, vonden het afgelopen tijd tijdens de lockdown hun weg naar wandelen als alternatief en dat was zichtbaar buiten. Ontelbare wandelaars zagen in het wandelen een corona-proof manier van sporten om toch in beweging te blijven.

Eerst wat feitjes. Het ommetje (tot maximaal 1 uur) is de meest toegankelijke wandeling. 84% van de Nederlanders maakt wel eens zo’n korte wandeling. Tweederde (66%) van de Nederlanders (16+) gaat wel eens een uur of langer op pad en 7% van de Nederlanders heeft in de afgelopen twee jaar een wandelvakantie ondernomen. Met wandelvakantie wordt een vakantie bedoeld  met minimaal een overnachting en waarbij wandelen de belangrijkste activiteit is (bron: Nationale wandelmonitor, 2021).

Motivatie om te wandelen


De motivatie om te wandelen is verschillend. Ontspanning, fit en gezond worden of blijven en ‘er even tussenuit’ worden zowel door de ommetjeslopers als door de (dag)wandelaars genoemd als belangrijkste redenen om er te voet op uit te gaan.

Wandelaars kiezen vaker voor natuurbeleving. Een frisse neus halen wordt opvallend meer genoemd door de ommetjeslopers.

.

Gezien worden

Door de opkomst van prestatie-apps, livetrackers, stappentellers en aantrekkelijke outdoor-mode, merk je met name bij jongeren dat je als wandelaar gezien mag (en wilt) worden. Dat geldt ook voor deze items uit onze collectie. En het fijne is, door de goede kwaliteit heb je er een levenlang plezier van!

 
Isolatiejas

De Patagonia Nano Puff jas is allround jasje dat je als buitenlaag kunt dragen als het droog is of als isolatiejas onder de regenjas. Houdt je core lekker warm. Een ideale jas voor een wandeling in de kou of vochtig weer.


Bekijk jas
Dagtourrugzak

Met deze Tree-Kånken heeft Fjällräven alternatieven voor fossiele grondstoffen onderzocht. Gemaakt van Pine Weave, een uniek materiaal dat geproduceerd is met behulp van duurzamere methoden uit gecertificeerd Zweeds hout. Deze tas leent zich goed als schooltas of voor een korte wandeling.

Bekijk tas
Herbruikbare fles

Als je gaat wandelen, vergeet dan niet om goed te drinken. Een herbruikbare fles uit de nieuwe collectie van Dopper is niet alleen handig, je steunt ook nog de missie van Dopper: weg met de wegwerpflesjes.Wat is jouw favoriete kleur?


Bekijk collectie
 

De perfecte wandelschoenen


Als je kiest voor een flinke wandeling, dan wil je natuurlijk de juiste schoenen aan je voeten. In de winter waarschijnlijk schoenen die je voeten droog en warm houden en grip bieden bij gladde oppervlaktes. Laat je adviseren door onze wandelexpert, die kijkt naar jouw wensen en de vorm van jouw voet.


Wandelschoenen

Wij hebben een grote collectie wandelschoenen voor dames en heren. Of je nou op zoek bent naar lage wandelschoenen of hoge wandelschoenen. Bij ons ben je aan het juiste adres.

Bekijk collectie
 Wandeling 1. Wisentenpad - 3 km (geopend tussen 1 september tot 1 maart)

Rondom het circuit in Zandvoort ligt een prachtig natuurgebied om te wandelen. Het Wisentenpad is er een van, met startpunt Duinpieperpad. Sinds 2007 leven er in het Kraansvlak (als eerste plek in Nederland) wilde wisenten in een natuurgebied. Naast wisenten leven hier ook paarden (koniks) en runderen (Schotse hooglanders) in het wild. Dit wistentenpad is een voetspoor gemarkeerd met gele paaltjes in het wisentengebied. Deze route is gesloten tijdens het broedseizoen voor vogels. De gele markering door het gearceerde gebied geeft het pad en de in-/uitgangen aan. Het Wisentenpad is circa 3 kilometer lang en bestaat deels uit rul zand, hierdoor is het pad niet geschikt voor rolstoelen en kinderwagens.

Omgang met wisenten

-Honden zijn niet toegestaan, ook niet aangelijnd.
-Loop rustig. Hardlopen/rennen is niet toegestaan.
-Blijf op 50 meter afstand.

Bekijk de route

 

 


Wandeling 2. Koningshof - 3,5 km

Kom naar het sprookjesachtige Koningshof en maak een wandeling over avontuurlijke paden, slingerend door het heuvelachtige duingebied. Je loopt over zandpaadjes en open plekjes door het afwisselende bos. Grote kans dat je op deze route konikpaarden en Schotse hooglanders tegenkomt! 
 
Bekijk de route


Wandeling 3. Duin & Kruidberg - 13,6 km

Je wandelt over een prachtig landgoed met bos en duinen naar het strand en de zee. Vroeger woonden hier rijke kooplieden uit Amsterdam in hun buitenverblijven. Onderweg kom je herinneringen uit die tijd tegen, zoals de ijskelder en romantische bomenlanen.

Bekijk de route

 


Deze lijst met wandelingen wordt maandelijks aangevuld. 

Trek je wandelschoenen aan, kies een van de vele schitterende routes en ga er lekker op uit! Of het nu gaat om een LAW of een klein ommetje in de buurt, elke stap telt. Maak van bewegen een normaal onderdeel van de dag.