Naar boven

Wandelbroek met muggenafweer

05 augustus 2021 - Materiaal , Wandelen

Ontdek de wandelbroek van Vaude met ecologische muggen- en UV-bescherming


Zomertijd is muggentijd. Je kunt natuurlijk een klamboe ophangen, een citronellakaars aansteken of je huid insmeren met een muggenwerend middel op basis van DEET, maar als je je echt wilt beschermen tegen muggen, dan draag je de juiste kleding. Vaude heeft daar iets op bedacht. Hun AntiMos-kleding beschikt over natuurlijk geraniol, dit geeft muggen en andere stekende insecten geen kans. Daarnaast beschermt deze kleding dankzij een UV-bescherming ook nog eens tegen zonnebrand.Insectenafweer op ecologische basis

Je kent het wel. Met een mug in de buurt, is de ontspanning meteen ver te zoeken. Of je nu lekker voor je tent zit met een drankje of aan het wandelen bent. Vaude heeft de oplossing.

Vanaf de zomer van 2021 zijn de populaire Farley-broeken van Vaude voorzien van een Greenfirst®-muggenafweer op basis van natuurlijk geraniol. Zweetlucht, dat is waardoor muggen en andere insecten vooral worden aangetrokken. Natuurlijk geraniol zorgt ervoor dat muggen de geur van de drager niet meer zo aantrekkelijk vinden en wegvliegen.

Vaude doet er alles aan om hun footprint te verminderen. Dat zie je ook terug in de stof die ze gebruiken om insecten af te weren. Geraniol is een natuurlijk stofje dat voorkomt in planten zoals currykruid, rozen, lavendel, koriander, laurier, tijm, citroenmelisse en geraniums. Omdat deze stof biologisch afbreekbaar is, veroorzaakt het geen schade bij mens en dier. De vliegende insecten worden niet gedood, maar afgeweerd d.m.v. geur. In tegenstelling tot veel andere insectenwerende middelen met Permethrin. De impregnering blijft ca. 20 wasbeurten bij 30 °C in stand. Daarna moet de insectenafweer middels nabehandeling vernieuwd worden.

Farley ZO Pants

De Farley ZO Pants V is de ideale wandelbroek voor trekkingstochten en wandelingen in vochtige en warme gebieden. Deze broek is sneldrogend, onderhoudsvriendelijk en beschikt dus over een effectieve muggenafweer. Dankzij de voorgevormde knieën en de elastische panelen in de ceintuur, heb je meer bewegingsvrijheid. De ruime zakken zorgen ervoor dat je al het noodzakelijke goed kunt bewaren. Tenslotte beschermt de Farley ZO Pants met UPF 50+ tegen schadelijke UV-straling en biedt zo alles wat een milieubewuste outdoorfan nodig heeft. Wij hebben deze broek in de collectie voor heren.

 


Duurzame productie

Het VAUDE Green Shape-label staat voor een milieuvriendelijk, functioneel product van duurzame en bluesign®-gecertificeerde materialen.