Naar boven

Vind je perfecte skischoen

01 oktober 2021 - Productadvies , Uitrusting

Wist je dat je skischoenen een grote rol spelen bij jouw skiprestatie en daarmee ook je skiplezier? Hoe beter ze aan je voet aansluiten, hoe beter je techniek en controle. Daarom zijn ze zo’n belangrijk onderdeel van je wintersportuitrusting. Wij letten erop dat de vorm van de skischoen goed aansluit bij de vorm van je voet. Indien gewenst, brengen wij je skischoen met bootfitting op maat.


Onze werkwijze

Het vinden van de perfecte skischoen begint met het analyseren van je voeten. Tijdens een nauwkeurige analyse wordt gelet op de hoogte van je wreef en zeer belangrijk, de breedte van je voeten. Dankzij onze kennis en ervaring zien we al aan de vorm van je voet welke skischoen het beste aansluit. Eerst krijg je een skisok die perfect aansluit op je voet, vervolgens laten we je de skischoen passen. Je weet dat de schoen goed aansluit, als je voet er strak inzit. In de skihouding moet je hak vastzitten en blijft je enkel stabiel. Want daar begint de bochtcontrole. Tijdens het inmeten kijken we ook naar de stand van je voet. Met deze kennis kunnen we het voetbed aanpassen indien nodig om pijnklachten en drukpunten weg te nemen.

Mag je je tenen voelen?

Wat veel klanten willen weten is of je de voorkant van je skischoen mag voelen. Ons advies is: als je rechtop staat mag je de voorkant raken. Maar sta je in skihouding, dan moet je voet aan de voorkant loskomen en mag je de voorkant juist niet raken.

Tenslotte letten we op de stijfheid van schoenen gebaseerd op techniek en ervaring. Aan de zijkant van een skischoen staat vaak een getal dat staat voor de flexwaarde van de schoen. Waarde 70 staat voor beginners, bij waarde 130 ski je echt op techniek. Hoe hoger de flexwaarde, hoe stijver de schoen en hoe beter je techniek dient de zijn.

Bootfitting

Mocht alles aan de skischoen goed zijn, behalve de breedte, dan kunnen we je skischoen in een speciale oven plaatsen waardoor de schoen zachter wordt, de zogenaamde bootfitting. Zodra je met voet in de warme skischoen gaat, vormt deze zich naar je voet door de tegendruk. Na 15 min afkoelen, heeft de schoen de breedte van je voet aangenomen. Ook hebben wij de mogelijkheid om aanpassingen te doen door kritieke punten uit te deuken.

Lief zijn voor je voeten

We hebben ook zachte skischoenen ter hoogte van de scheen. Dit fluffy type is met name geschikt voor skiërs die überhaupt geen klachten willen. Voor doorgezakte voeten hebben we speciale zooltjes die ervoor zorgen dat de schoen beter aansluit.

De Soellaart garantie

We zijn overtuigd van onze expertise en staan bekend om onze goede service. De schoen moet goed zitten, ook na je wintersport moet je tevreden zijn. Zo niet, dan lossen we dit op. Voorwaarde is dat je de schoen op advies van onze medewerkers hebt gekocht.

Afspraak maken

Wil je skischoenen komen passen? Loop binnen of maak alvast een afspraak voor Skischoenen op maat met bootfitting mogelijkheden. Deze afspraken plannen we alleen doordeweeks, i.v.m. de drukte niet in het weekend.