SEIZOENSUITVERKOOP I CASUAL WINTERJASSEN I Tot -50% korting op geselecteerde modellen
Sluiten
Naar boven

Soellaart stapt in sups

05 mei 2021 - Suppen , Uitrusting


Naast wandelen, vogelen, tuinieren en vissen is er nog iets dat er op het gebied van recreatie te beleven valt: suppen! Soellaart stapt dit jaar voor het eerst in de sups en verwacht dat er deze zomer veel animo is voor dit soort activiteiten die je rondom huis kunt doen.


Bart Soellaart, mede-eigenaar van Soellaart Outdoor & Wintersport:

Nederland is een enorm waterrijk land en ziet er vanaf het water weer heel anders uit. Het leuke van suppen is dat je het overal kan doen wanneer het jou uitkomt. Je krijgt er meteen een vakantiegevoel van. In februari waren we een week even compleet in de ban van schaatsen, die rol is deze zomer wellicht weggelegd voor de sup!
 

Gevoel voor trends

Soellaart Outdoor & Wintersport begon in 1900 als schoenmaker en heeft in afgelopen 120 jaar bewezen altijd met de tijd mee te gaan. In de jaren '60 lag het accent van de winkel op kamperen en sport & spel, zoals biljart, tafeltennis en sjoelbakken. In die tijd verkocht Soellaart ook veel reparatiespullen voor schoenen. Eind jaren ’90 kwam er een einde aan het zelf verzolen en verhakken en bracht men schoenen naar de schoenmaker. De focus werd verlegd naar kamperen, met name familiekamperen. In 1990 begon outdoor en bergsport op te komen. Dit was in eerste instantie een kleine en specialistische markt en is uitgegroeid tot een heuse kledingstijl: gorpcore, outdoor performance kleding voor wie de buitenmens in zichzelf een beetje knap wil kleden. Soellaart omarmde wintersport vanaf 2000, een segment dat voor deze outdoor & wintersport enorm belangrijk is geworden. Dit jaar komen hier voor het eerst supboards bij. 


 

Een ontspannen workout

Suppen (SUP staat voor stand up paddling) is niet alleen een ontspannende bezigheid, het is tegelijkertijd een goede workout. Tijdens het suppen gebruik je namelijk bijna je hele lichaam. Vooral je arm- en buikspieren worden aardig aan het werk gezet tijdens het suppen. Daardoor is het aan te raden om te beginnen met kleinere afstanden en dit langzaam op te bouwen.


Waar mag je suppen?

In Nederland mag je in principe overal suppen. Het is verboden om te suppen op plekken waar dit specifiek wordt aangegeven met waarschuwingsborden of als het prive-terrein is. Er zijn een hele hoop mooie plekken om te suppen in Nederland omdat we een waterrijk land zijn. Op het internet zijn er talloze leuke sup routes te vinden. Bijvoorbeeld door de grachten van Amsterdam of Utrecht maar ook op zee van Noordwijk naar Katwijk. En waar je kan kanoën, kan je ook suppen.


Een supboard kopen?

Wij hebben diverse modellen in onze collectie die geschikt zijn voor beginners en gevorderen. Kom langs in onze winkel voor persoonlijk advies of neem telefonisch contact op met een van onze experts. Vergeet je waterdichte rugzak niet en ga lekker op pad.


Welke sup kies jij?

Bekijk collectie
 

Service van Soellaart

Als service pompen we de sup gratis voor je op, niet alleen bij de aanschaf, maar ook gedurende het seizoen.

Contactgegevens