Naar boven

Recepten om te maken in de Omnia oven!

21 juli 2021 - Kamperen , ProductadviesMet de Omnia oven kan je op de camping de meest heerlijke gerechten maken. Van broodjes tot ovenschotels, niks is te gek. Je kan de oven op je gastoestel, spiritusbrander, elektrische kookplaat of ander soort kookplaat gebruiken. Ideaal dus als je geen oven tot je beschikking hebt.

Wonderpan

En niet alleen wij vinden de oven fantastisch maar ook op internet zijn overal lovende reacties te vinden over deze ‘wonderpan’. Toen wij de oven via een bericht op Facebook plaatste kwamen daar ook al snel reacties op met de meest creatieve recepten. Jennifer kwam met recept na recept, dus hebben wij de stoute schoenen aangetrokken en haar een bericht gestuurd.


Jennifer

Jennifer heeft een verleden waarin primitief koken centraal staat. Door op jonge leeftijd op de scouting te koken, zeven jaar in militaire dienst en door het rond trekken in de camper. De Omnia oven noemt zij dan ook haar “vriendje”. “De Omnia is makkelijk in gebruik omdat je er alles in kan bereiden wat je thuis ook in de oven klaar zou maken”. Aldus Jennifer. Naast haar ervaring met de Omnia heeft Jennifer ons ook een recept gestuurd zodat iedereen handig wordt in bakken met de Omnia Oven.

Appeltaart

Benodigdheden:

  • Appeltaartmix
  • 4 grote appels (op de foto staan er 5, dat was er 1 teveel)
  • Eieren
  • Boter
  • Kaneel
  • Zoetigheid (naar keuze)
  • En natuurlijk de Omnia wonder pan!


Bereiding:

"Ik gebruik hiervoor de siliconen vorm om te voorkomen dat de taart aanbakt, ook smeer ik hem nog iets in. Verder bereid ik de appeltaart volgens de aanwijzing op het pak, ik snij alleen de appels in blokjes. Velen mensen hebben het over een temperatuur meter in combinatie met de Omnia, ik doe alles op gevoel en zicht. Ik bak hem op laag vuur en werp vaak een blik op de taart, na een min of 45/50 is hij om te smullen."


 

Andere dingen die je kan maken

Maar er zijn nog een heleboel andere recepten die je kan maken in de Omia. Denk hierbij aan brood, nacho's, ovenschotels, quiches en noem het maar op. Er is een kookboek speciaal voor de Omnia Oven vol met recepten die je kan maken. Eigenlijk kan je alles wat je normaal in je oven zou maken ook in deze campingoven gemaakt worden. Ook op www.omniasweden.nl vind je een hele hoop recepten.


Nieuw in ons assortiment

De Omnia Muffins Tray waarmee je overheerlijke muffins kunt maken.

Shop nu