Naar boven

Kleed je in laagjes

01 juli 2021 - Fietsen , Materiaal , Wandelen

Ga je op trektocht deze zomer? Zorg dan dat je een laagje meer of minder kunt dragen zodat je je kleding kunt aanpassen aan de weersomstandigheden, je hartslag en lichaamstemperatuur. Omdat je waarschijnlijk niet zoveel ruimte hebt in je tas bij langeafstandstochten, is het prettig als iedere laag ook nog eens multifunctioneel is. Hierbij een aantal tips!


Basislaag

De basislaag is bedoeld om vocht af te voeren, zodat je droog en warm blijft. Een basislaag van wol of van een wolmix zijn hiervoor het meest geschikt. Katoen is niet aan te bevelen, dit neemt goed vocht op, maar houdt het ook vast. Gevolg is dat je het koud krijgt naar verloop van tijd.

Bekijk herencollectie Bekijk damescollectie
 Tussenlaag

Een tussenlaag is bedoeld om het vocht van de basislaag op te nemen en tegelijk isolatie te bieden. Vaak trek je deze laag snel even aan of uit. Ook als tussenlaag is wol een goede optie. Maar synthetische materialen kunnen hier ook.

Bekijk herencollectie Bekijk damescollectie
Shell laag

Deze buitenste laag is bedoeld om wind, regen en sneeuw buiten te houden. Ga daarom voor waterdichte en/of windichte kleding die bij voorkeur ook nog eens ademt en ventileert.

Bekijk collectie
 

Dit artikel is mede mogelijk gemaakt door Fjallraven.