Naar boven

Kamperen in het voorjaar, tips om op te warmen

04 april 2023 - Kamperen , Productadvies , Uitrusting


In de lente is het heerlijk om in de natuur te zijn. Alle planten, bomen en bloemen gaat weer bloeien en alles wordt weer groen. Dus dat is een goed moment om je in de natuur te omgeven. Maar als je in het voorjaar gaat kamperen dan kan het 's avonds en 's nachts nog aardig koud zijn. Gelukkig kan je je goed voorbereiden op kamperen in de kou en wij kunnen jou daarmee helpen.

Welke tent moet ik gebruiken?

In het voorjaar kan je lekker weer hebben, maar het kan 's nachts koud zijn en in sommige gevallen kan het zelfs nog vriezen. Wij raden aan om in deze periode van het jaar een tent te gebruiken voor 3 seizoenen. Wil je de tent ook gebruiken tijdens extremere weersomstandigheden, dan kan je ook kiezen voor een 4 seizoenen tent. Deze kunnen namelijk ook goed tegen flinke wind. Daarnaast is een kleinere tent sneller warm dan een grote tent dus kan je voor je kampeertrips in koudere periodes beter een wat kleiner model meenemen. Voor meer hulp bij het kiezen van de perfecte tent lees dan deze blog. Heb je al een tent maar weet je niet zeker of hij nog helemaal waterdicht is? Lees dan deze blog.

Op Tweede Pinksterdag (29 mei) hebben wij onze jaarlijkse tentenshow, daar kan je een heel groot deel van onze collectie op zien staan. Wij vinden het ontzettend leuk als je langs komt. Meer informatie vind je hier.

Wat voor slaapzak moet ik meenemen?

Mocht het koud worden in de lente als je aan het kamperen bent dan is het fijn dat je een goede slaapzak bij je hebt. Zoals bij de tent geldt natuurlijk ook bij de slaapzak dat hoe smaller en kleiner de slaapzak is hoe sneller die warm is, daarnaast hou je de warmte ook beter vast. Daarom is het goed om te kiezen voor een mummieslaapzak, die loopt met de lijn van je lichaam mee en hebben daardoor minder ruimte. Daarnaast hebben deze type slaapzakken ook een capuchon die je op kan doen als het echt koud is. Let daarnaast op de r-waarden en de isolatiewaarden van de slaapzakken. Die geven aan wat de minimum temperatuur is waarbij de slaapzak je warm houdt. Meer over wat de R-waarde inhoudt vindt je in deze blog.

Welke slaapmat neem ik mee?

Bij het kiezen van een goede slaapmat voor een periode waar het nog koud kan zijn, check dan altijd de R-waarden. Dat geldt dus niet alleen bij slaapzakken maar ook bij slaapmatten. Hoe hoger de R-waarde hoe beter de mat isoleert. Je wil natuurlijk niet dat de kou uit de grond maar je lichaam trekt. Bij verdere tips voor welke slaapmat je moet kiezen voor je vakantie kan je hier meer informatie vinden. Je kan ook een mat onder je slaapmat leggen voor extra isolatie, deze FlexMat van Exped bijvoorbeeld.


Tenten
Bekijken
Slaapzakken
Bekijken
Slaapmatten
Bekijken

Kleed je in laagjes

Zorg dat je een laagje meer of minder kunt dragen zodat je je kleding kunt aanpassen aan de weersomstandigheden, je hartslag en lichaamstemperatuur. Als je niet zoveel ruimte hebt in je tas is het prettig als iedere laag ook nog eens multifunctioneel is. Wil je meer tips voor het kleden in laagjes? Klik dan hier. Daarnaast is het altijd verstandig om een goede regenjas mee te nemen voor het geval dat je een bui krijgt.

Vuur

Een vuurtje maken voor de tent mag niet op iedere camping, dus belangrijk om dit van tevoren te controleren. Als het wel mag, is een handig systeem de Barebones cowboy fire pit, dit is een vuurschaal, grill en BBQ in een. Niet alleen leuk voor op de camping, ook een leuke gadget voor thuis in de tuin. Of wil je liever de warmte zonder rook, dan is de Biolite Firebit iets voor jou. Als je er houtskool in doet, verander je het kampvuur in een handige grill waarop je heerlijke maaltijden kunt bereiden. Vergeet je extra lange lucifers niet zoals de Boomex aansteeklucifers van 28 cm.

's Avonds warm je lekker op bij een zelfgemaakt vuurtje