Naar boven

Het ideale t-shirt voor de zomer

10 juni 2021 - Materiaal , Wandelen

Thermo in de zomer? Jazeker! Icebreaker maakt bij de T-shirts gebruik van plantaardige vezels. Dit voelt comfortabel aan en houdt je koel als het warm is. Een ander voordeel is dat de shirts geurbestendig zijn.  Omdat je het niet zo vaak hoeft te wassen (luchten is voldoende), draag je bij aan een beter milieu.
Minder geur
Minder wassen
Minder afval

In onze collectie vind je voor iedere gelegenheid een passend T-shirt. Of je nu houdt van een T-shirt met een ronde hals, wijde hals of poloshirt. In de zomer is het prettig om Cool-Lite en Tech-Lite dragen. Wat is nu het verschil?

Wat is Cool-LiteTM?

De T-shirts van Cool-Lite zijn gemaakt van een blend van zijdezachte merinowol en TencelTM, afkomstig van duurzame eucalyptusplantages. Samen vormen ze een fijne stof die het microklimaat van je lichaam op natuurlijke wijze reguleert.

Wat is Tech-LiteTM?


De T-shirts van Tech-Lite bevatten een hoger percentage merinowol en zijn geschikt voor situaties waarbij je een hogere prestatie van je kleding wilt, denk aan een omgeving met wisselende temperaturen. Meer wol betekent dat het shirt je warm houdt als het afkoelt. Aan de andere kant houdt wol je ook koel als het warm is.


 


Oorsprong

De merinowollen Icebreaker thermo shirts komen van de merino bergschaap uit Nieuw-Zeeland. Deze natuurlijke vezel is extreem fijn en sterk, dit bevordert de isolerende en ademende eigenschappen. Het voordeel hiervan is dat je de kleding amper hoeft te wassen. En als je het wast, komen er geen microplastics vrij. Dit draagt bij aan een beter milieu!

Icebreaker Challenge

Durf jij de challenge van Icebreaker aan? 7 dagen achter elkaar draag je hetzelfde t-shirt zonder te wassen. Doe je mee? Gebruik #7dayteechallange op social media.