Naar boven

100% Natural Baselayers; Kleden in laagjes

19 oktober 2021 - Uitrusting , Wandelen

Iedereen kent het gevoel. Na een flinke wandel,- of fietstocht koel je razendsnel af doordat je katoenen shirt nat van het zweet is. Met een onderlaag van merinowol is dat verleden tijd.

icebreaker

De collectie baselayers van icebreaker brengt de beste natuurlijk eigenschappen van merino samen. De vacht van merinoschapen is zo geëvolueerd dat het dier zowel de bloedhete zomers als de ijskoude winters kan overleven in de onherbergzame zuidelijke Alpen van Nieuw-Zeeland. Met haartjes die twee keer zo fijn zijn als bij een doorsnee schaap is de wol bovendien lichter en zachter. Van nature is merinowol ook nog eens geurbestendig én kan het maar liefst 35% van het eigen gewicht in vocht opnemen voor het nat aanvoelt. Je kunt je voorstellen dat de baselayers gemaakt van 100% merinowol precies over dezelfde eigenschappen beschikken.

Veelzijdig

Consumenten zien de baselayers vaak alleen als thermisch ondergoed voor buitensport activiteiten maar door het veelzijdige materiaal zijn ze ook ideaal als longsleeve voor dagelijks gebruik. De icebreaker baselayers zullen deze winter uitgroeien tot een onmisbaar item in je wintergarderobe. Veelzijdig onder alle omstandigheden, of je nu een stevige winterwandeling maakt, per fiets de kou trotseert of bij een haardvuur zit, met een merino baselayer heb jij niets te vrezen van de kou.


 


Wat zijn de voordelen van merinowol?

  • Merinowol reguleert je lichaamstemperatuur. Tijdens warme dagen worden je lichaamswarmte en zweet efficiënt afgevoerd. Wordt het kouder, dan isoleert merinowol je lichaam en houdt het je lekker warm.
  • Merinowol voelt zacht aan en jeukt niet, dankzij de dunne, fijne structuur van de wolvezels.
  • Merinowol is bestand tegen nare geurtjes. Daar zit de vlotte afvoer van transpiratievocht voor iets tussen.
  • Merinowol is oersterk en enorm rekbaar, waardoor het ondergoed zijn vorm goed behoudt.
  • Merinowol is van nature uv-bestendig. De stof van je ondergoed beschermt je dus prima tegen de zon.
  • Merinowol is een duurzaam product. Niet alleen gaat het lang mee, maar de stof is recyclebaar én biologisch afbreekbaar.

Natuurlijke materialen

icebreaker gelooft dat de natuur alle antwoorden heeft; de relatie tussen mens en natuur staat centraal. Deze symbolische relatie komt terug in alles wat ze doen: in ieder onderwerp, in iedere ontwikkeling en in de hele productieketen. Zo is het afgelopen jaar 91% van de icebreaker collectie wereldwijd gemaakt uit natuurlijke materialen, waaronder merinowol en tencel.

Het Nieuw-Zeelandse icebreaker gelooft dat de natuur alternatieven biedt voor alle op plastic en synthetische stoffen gebaseerde kleding. icebreaker ontwikkelt al meer dan 25 jaar kleding op basis van natuurlijke vezels.

Dit najaar breidt de 100% natural collectie fors uit. Dit sluit volledig aan bij de ambitie om in 2023 helemaal plasticvrij te zijn. icebreaker maakt gebruik van de beste natuurlijke materialen en technologieën om afval te voorkomen en vervuiling en onnodige schade aan de planeet tegen te gaan.
Kleed je in laagjes

Ga je op trektocht dit najaar? Zorg dan dat je een laagje meer of minder kunt dragen zodat je je kleding kunt aanpassen aan de weersomstandigheden, je hartslag en lichaamstemperatuur. Omdat je waarschijnlijk niet zoveel ruimte hebt in je tas bij langeafstandstochten, is het prettig als iedere laag ook nog eens multifunctioneel is. Hierbij een aantal tips!

Basislaag

De basislaag is bedoeld om vocht af te voeren, zodat je droog en warm blijft. Een basislaag van wol of van een wolmix zijn hiervoor het meest geschikt. Katoen is niet aan te bevelen, dit neemt goed vocht op, maar houdt het ook vast. Gevolg is dat je het koud krijgt naar verloop van tijd.

Tussenlaag

Een tussenlaag is bedoeld om het vocht van de basislaag op te nemen en tegelijk isolatie te bieden. Vaak trek je deze laag snel even aan of uit. Ook als tussenlaag is wol een goede optie. Maar synthetische materialen kunnen hier ook.

Shell laag

Deze buitenste laag is bedoeld om wind, regen en sneeuw buiten te houden. Ga daarom voor waterdichte en/of winddichte kleding die bij voorkeur ook nog eens ademt en ventileert.