Naar boven

Blog

Wandelen met warm weer doe je op wandelsandalen!
14 juni 2021 - Uitrusting, Wandelen
Met het warme weer wil je natuurlijk ook een goede wandeling kunnen maken. Maar om nou je warme wandelschoenen aan te trekken als het boven de 20 graden is, is niet altijd prettig. Op slippers kan je dan weer geen stevige wandeling maken. Daarom zijn er wandelsandalen. Wandelsandalen zijn luchtiger, comfortabel en sneller droog.
Lees meer
Het ideale t-shirt voor de zomer
10 juni 2021 - Materiaal, Wandelen
Icebreaker introduceert het ideale t-shirt voor de zomer, gemaakt van merinowol. Durf jij de challenge van Icebreaker aan? 7 dagen achter elkaar draag je hetzelfde t-shirt zonder te wassen. Doe je mee? #7dayteechallange
Lees meer
Welke tent past bij jou?
09 juni 2021 - Kamperen, Productadvies, Uitrusting
Met de hele familie in de auto naar Frankrijk, met vrienden naar een camping in de bergen of in je eentje hiken met een tent in je rugzak... Voor ieder avontuur is er een geschikte tent te vinden, maar welke past nou het beste bij jou? Wij helpen je een handje met het vinden van jouw ideale slaapplek.
Lees meer
Hoe zorg ik goed voor mijn leren wandelschoenen?
03 juni 2021 - Onderhoud, Uitrusting, Wandelen
Wandelpaden kunnen hard, rotsachtig, modderig, stoffig en scherp zijn. Zelfs de meest robuuste leren wandelschoenen zullen na verloop van tijd getekend zijn door gebruik. Naast de krasjes, schuurplekken en beschadigingen is leer gevoelig voor uitdroging en barsten. Als je wilt dat je schoenen lang meegaan en ook op hun best presteren, moet je ze regelmatig onderhouden.
Lees meer
Eerste hulp bij een lekkende tent
02 juni 2021 - Kamperen, Materiaal, Onderhoud
Er is één geluid dat je echt niet wil horen als je ‘s nachts in je tentje ergens in de wildernis ligt: water dat langzaam je tent indruppelt. Maar, vrees niet. Er is iets aan te doen! Er zijn meerdere oorzaken waardoor je geliefde tent minder waterdicht kan zijn geworden en vaak is je tent gewoon te repareren.
Lees meer
Hoe moet ik mijn slaapzak opbergen?
Je slaapzak is je trouwe metgezel op vele kampeertrips en andere avonturen. Het liefst wil je hem zo licht mogelijk, de temperatuur zo perfect mogelijk en dan ook nog een hele kleine pakmaat. Maar, wat doe je met die perfecte slaapzak tussen je vakanties door? Om ervan verzekerd te zijn dat je slaapzak lang dezelfde hoge kwaliteit zal behouden is het belangrijk om hem op de juiste manier op te bergen. In deze blog geven wij je informatie hoe en waarom je je slaapzak het beste kunt opruimen.
Lees meer
Hoe kies je de juiste slaapmat voor jouw vakantie?
Om een goede nachtrust te hebben in de buitenlucht heeft een slaapmat twee belangrijke rollen: demping en isolatie. Het is natuurlijk belangrijk dat je lekker ligt maar ook dat je de hele nacht warm wordt gehouden. Maar welke slaapmat is voor jou de beste keuze? Dat lees je in deze blog.
Lees meer
Hoe kies je een slaapzak voor je kampeervakantie?
10 mei 2021 - Kamperen, Productadvies
Om te genieten van een heerlijke nachtrust onder de sterren, in het bos of de bergen, heb je de juiste uitrusting nodig. Maar wat voor slaapzak heb jij nodig op je vakantie? In deze blog gaan we alles uitleggen over slaapzakken.
Lees meer
Kamperen voor beginners
06 mei 2021 - Kamperen, Uitrusting
Wil je je laten inwijden in de kampeerwereld, dan ben je bij Soellaart aan het juiste adres. Niet alleen hebben we alle benodigdheden voor het kamperen, ook beschikken we over essentiële kennis die je nodig hebt om je eerste kampeerervaring succesvol te laten zijn. Natuurlijk kan je hulp vragen aan eventuele fanatieke kampeerders in je omgeving, maar je kunt ook zelf op avontuur gaan. Wij helpen je op weg.
Lees meer
Soellaart stapt in sups
05 mei 2021 - Suppen, Uitrusting
Naast wandelen, vogelen, tuinieren en vissen is er nog iets dat er op het gebied van recreatie te beleven valt: suppen! Soellaart stapt dit jaar voor het eerst in de sups en verwacht dat er deze zomer veel animo is voor dit soort activiteiten die je rondom huis kunt doen.
Lees meer