Naar boven

Exped Synmat Hl Mw Slaapmat

De synmat HL MW van Exped is een superlicht en comfortabel matje, die net iets breder is. Kies voor deze maat als je het fijn vindt om net iets meer ruimte te hebben. Let wel goed op of dit in je tent past, wanneer je dit combineert met een trekkerstent. De mummy vorm zorgt ervoor dat dit matje nog lichter is. Dat betekent weinig gewicht en weinig ruimte in je backpack.

De Synmat HL MW wordt vaak gebruikt voor lange meerdaagse tochten of zware wandelingen door de bergen. Wanneer je dit soort tochten gaat lopen, kan je een matje met zo min mogelijk gewicht goed gebruiken. Met een gewicht van slechts 440 gram merk je nauwelijks dat je dit matje op je rug draagt.

Het fijne van de Synmat HL MW is dat deze geïsoleerd is, dit zorgt ervoor dat de kou van de grond niet doordringt tot de lucht in het matje. Stil staande lucht wordt gauw koud, maar met de synthetische vulling van dit matje is dat verleden tijd.

De buitenste banen van het matje zijn iets hoger dan die van de middelste banen. Dit zorgt ervoor dat je niet van je matje afrolt. Om nog meer gewicht te besparen heeft dit matje maar één ventiel. Gelukkig betekend dat niet dat dit matje lastig is op te blazen. Nee, het terugslagklepje zorgt ervoor dat de lucht in de mat blijft opgesloten. Dit is een soort klepje die je kan draaien, afhankelijk of je de mat wilt alten leeglopen of oppompen.

• Superlicht
• Geïsoleerd (-3 graden)
• Mummy model
• Incl. Schnozzel pumpbag (voor het opblazen)
Deel dit artikel
  • Gratis verzending vanaf € 20,-
  • Same day delivery met  Hurby in regio Haarlem
  • Ophalen in de winkel mogelijk (click & collect)
  • 14 dagen bedenktijd
  • Ouderwets goede service
     
Art.nr:
E7769533
Merk:

Specificaties

Artikelnummer:E7769533
Merk:Exped
Kleur:Oranje
Aantal personen:1
Breedte:65
Bruto gewicht:0,44
Hoogte:7
Lengte:183
Maat:Medium Wide
Materiaal:Polyester
Netto gewicht:0,44
Verpakkingsbreedte:19
Verpakkingsdiameter:10
Verpakkingshoogte:10
Inclusief pomp:Ja
Isolatiewaarde:-3
Afmeting pakmaat:19 X 10
Slaapmat type:Synthetisch
Vulling (slapen):Synthetisch
Zelfopblaasbaar:Nee

Omschrijving

De Synmat HL (Hyperlite) MW van Exped is een comfortabel luchtmatras gevuld met een synthetische vulling. Door zijn mummy vorm is deze mat nog lichter en heeft een nog kleiner pakvolume dan de al zeer lichte Synmat UL 7M.Door de mat de vorm van je lichaam te geven, wordt er materiaal bespaart en dus gewicht. De zijkant is recht uitgevoerd, zodat je twee Hyperlite matten naast elkaar kunt leggen zonder kier. Ideaal voor Ultralite tenten waarbij de binnentent vaak taps toeloopt en bij het voeteneinde dus minder ruimte heeft. Nu passen er twee matten naast elkaar.De mat is zeer stabiel door de zogenaamde I-schotten. Tevens worden koudebruggen tussen onder- en bovenzijde van de matras voorkomen. De naden zijn gelast, zodat de mat langer meegaat. De buitenste banen zijn wat hoger uitgevoerd, zodat je stabiel ligt en minder kans hebt om van je matje te rollen.De mat is voorzien van één plat ventiel. Zo kan het tentdoek niet beschadigen. Dit ventiel wordt zowel gebruikt voor het opblazen als leeg laten lopen. Dit betekent niet dat het opblazen lastig gaat, de lucht blijft erin door een terugslagklepje. Bij het leeg laten lopen, steek je een stokje in het ventiel om terugslagklepje te openen.Er is geen lichtere mat! De beste warmte/gewicht verhouding.

Video