Onderhoud je noodset in vier eenvoudige stappen

Gepubliceerd op 26 april 2023
Onderhoud je noodset in vier eenvoudige stappen

Als je op vakantie gaat is een noodset onmisbaar. In je noodset zitten EHBO-spullen, lang houdbaar voedsel, water en batterijen. Wist je trouwens dat je je noodset iedere zes maanden moet bijwerken? Wij geven je tips hoe je dit eenvoudig kunt doen.  

Het onderhoud van een noodset bestaat uit vier eenvoudige stappen: 

1. Bewaar de kit op een koele, droge plaats, uit direct zonlicht.  

Hitte, vochtigheid en UV-slicht verkorten de houdbaarheid van je spullen.  

 2. Review je set tweemaal per jaar:  

Stel elke zes maanden een kalenderherinnering in. Controleer op dit moment de houdbaarheid van voedsel, water, medicijnen en andere bederfelijke voorraden en vul deze aan.  

3. Doe een uitgebreidere jaarlijkse check:  

Beoordeel wat er in je koffer zit en pas aan wat nodig is om te voldoen aan de veranderende behoefte van je gezin. Controleer alle spullen en zorg dat alles in orde is.  

4. Onderhoud je uitrusting indien nodig:  

Als je iets uit je EHBO-doos haalt, is het belangrijk dat je het weer vervangt, denk aan verband en pleisters.   

Water 

Bij Soellaart kun je meerdere soorten waterfilters kopen van bekende merken als Katadyn, Lifestraw en MSR kopen. Van compacte lichtgewicht waterfilters voor in een noodpakket tot aan Lifesaver jerrycans met waterfilters voor thuis of in je basiskamp.

Lang houdbaar voedsel 

Bij Soellaart kun je terecht voor lang houdbaar voedsel van het merk Trek'n Eat. Dit zijn reismaaltijden met diverse smaken waar je doorgaans alleen wat kokend water aan hoeft toe te voegen. Water en gedroogd of ingeblikt voedsel kunnen doorgaans langer meegaan dan de houdbaarheidsdatum aangeeft, maar advies is om het zo vers mogelijk te houden. 

Batterijen: 

 - Controleer de batterijen en vervang ze als ze lekken. 
 - Vervang ongebruikte batterijen elke drie tot vijf jaar (sommige gaan langer mee, dus controleer de verpakking).  
 

Rob

Outdoorspecialist

Als er iemand iets weet over kamperen en hardware, dan is het Rob wel. Van tenten tot gasbranders, hij kan je alles vertellen over de producten en hoe je ze het beste kan onderhouden. Wil advies over een tent of andere kampeerbenodigdheden? Vraag dan naar Rob!