De Duffel, een reistas voor elke bestemming

De Duffel, een reistas voor elke bestemming

Ken je de Duffel al? Deze handige tassen kan je namelijk zowel als handbagage in het vliegtuig, weekendtas of backpack gebruiken.

Gepubliceerd op 21 oktober 2022
De Duffel, een reistas voor elke bestemming

Heb je een goede tas nodig die je kan gebruiken voor elke bestemming? Dan zit je met een duffel altijd goed. Deze handige tassen kan je namelijk zowel als handbagage in het vliegtuig, weekendtas of backpack reistas gebruiken. De duffel is ook nog eens in allerlei maten beschikbaar. En veel merken hebben ook duffels, de bekendste is de The North Face Base Camp duffel maar ook Dakine, Thule en Ortlieb hebben duffeltassen. Lees in dit artikel alles over de duffeltas.

Voor elke reis is er een duffel

Een duffeltas is een tas die je kan gebruiken als een "hand"tas en als rugzak en heeft een cilindervorm. De duffel wordt gemaakt van stof en is daardoor een stuk lichter dan een rolkoffer. Het is een ontzettend praktische tas om mee te nemen op reis of als een weekend weg gaat. Maar ook de kleine avonturen naar bijvoorbeeld de sportschool. Zo kan je de kleine duffeltas je gebruiken als sporttas of weekendtas en met een grote kan je drie weken mee op reis. Er zijn zelfs duffels met wieltjes die je ook als rolkoffer kan gebruiken.

Welke duffel kan ik meenemen als handbagage op een vlucht?

De afmeting van je handbagage mag gemiddeld 56x36x23cm zijn. Maar dit kan per luchtvaartmaatschappij wel verschillen. Als je op reis gaat is het goed als je dit van te voren even controleert. Over het algemeen zijn duffeltassen tot 40 liter geschikt om mee te nemen als handbagage. Omdat de duffel van flexibele stof wordt gemaakt past hij makkelijk in de compratimenten of onder je stoel. Ideaal dus om mee te nemen. 

Wanneer heb ik welke duffeltas nodig?

Ga je een weekend weg of een aantal dagen kamperen? Kies dan een duffeltas tussen de 30 en 50 liter. Ga je langer dan een paar dagen? Dan raden wij aan om een reistas te kiezen van meer dan 50 liter. Hoe groter je tas is, hoe meer je moet letten op de schouderbanden van de tas. Je wilt natuurlijk wel comfortabel met de rugzak lopen. Als de banden gevoerd zijn dan is het makkelijker om extra gewicht te dragen. Daarnaast kunnen heupbanden ook fijn zijn om voor extra comfort te zorgen als je een zware tas hebt.

Hoe pak ik mijn duffel in?

Hoe groter de tas, hoe meer je mee kan nemen. Maar dat betekent ook dat het rommelig kan worden in je tas. Een tip om je tas netjes en overzichtelijk te houden is om packing cubes in je tas te gebruiken. Packing cubes zijn kleinere compartimenten of opbergzakken die dicht kunnen en waar je je spullen in kan opbergen. Meestal verkopen ze deze opbergtassen in een set van meerdere maten. Zo kan je snel vinden wat je zoekt zonder je hele tas overhoop te halen en opnieuw in te moeten pakken. 

Heb je nog vragen of ben je op zoek naar persoonlijk advies? Onze outdoorspecialisten in onze winkel in Haarlem staan voor je klaar of neem contact op via 023 - 532 37 35 of via email: info@soellaart.nl

Rob

Outdoorspecialist

Als er iemand iets weet over kamperen en hardware, dan is het Rob wel. Van tenten tot gasbranders, hij kan je alles vertellen over de producten en hoe je ze het beste kan onderhouden. Wil advies over een tent of andere kampeerbenodigdheden? Vraag dan naar Rob!